Analiza: Inter kreće na pijacu...!

U novčaniku je 110. 000. 000 evra samo za obeštećenja! Ko će doći? Milanski velikan mora do 30. juna da proda igrače u vrednosti do 30. 000. 000 evra.

Fudbal 10.06.2017 | 23:20
Analiza: Inter kreće na pijacu...!
Sa Lučanom Spaletijem je sve dogovoreno. Čeka se promocija. A onda sledi - ili bi trebalo- formiranje tima za narednu sezonu u koju Inter ulazi sa velikim očekivanjima. Kineski vlasnici ne žele da im se ponovi još jedna „godina koju su pojeli skakavci“, vuku poteze kako bi velikana iz Milana učinili konkurentnim u borbi makar za mesto u Ligi šampiona.

Predsednik Žang Žindong je, navodno, obećao Spaletiju moćan tim. Većinski vlasnik kompanije Suning, koja upravlja klubom, stavio je na sto 110.000.000 evra i prema podacima Gazete delo sport to je novac kojim Nerazuri raspolažu ovog leta za dovođenje pojačanja. Sad je samo potrebno izabrati odgovarajuća pojačanja, pošto ona dovedena u prethodnim prelaznim rokovima nisu baš dala željene rezultate.

Milanski dnevnik navodi i to da se pomenuta suma odnosi isključivo za obeštećenja, odnosno ne uključuje plate igrača. Što dalje vodi ka zaključku da bi ukupno Inter morao da izbroji i do 150.000.000 evra!

Spaleti i novi sportski direktor Valter Sabatini, apsolutno razumljivo, žele da dovedu igrače kojima maksimalno veruju. One s kojima su sarađivali u Romi. Prva želja je Radža Najngolan, međutim, angažman belgijskog veziste deluje najmanje izvodljiv od svih. Ne toliko zbog cene od 50.000.000 evra, koliko zbog toga što igra Vučice zavisi od popularnog Nindže i teško je poverovati da na Olimpiku žele da ga puste.

Doskorašnji trener Rome voleo bi da u Inter dovede još dvojicu bivših igrača. Jedan je Kevin Stortman, a drugi Antonio Ridiger. Holandski vezista je nedavno potpisao novi ugovor, međutim, izvori bliskim Nerazurima uveravaju da bi za 45.000.000 evra - na koliko je podignuta otkupna klauzula - mogao da napusti klub. U slučaju da se Strotmanispostavi kao nemoguća misija alternativa je 26-godišnji Matijas Vekino iz Fjorentine, dok kao prihvatljivije opcije deluju Stefan Enzonzi (Sevilja) i Korne Toliso (Lion). Obojica bi koštala oko 40.000.000 evra.

Što se tiče pojačanja u odbrani, pomenutih 40.000.0000 evra zahteva i Roma zaRidigera, s tim da se u međuvremenu pojavila i jeftinija varijanta, u liku Stefana de Frajaiz Lacija (30.000.000). Valja pomenuti da Holanđanina juri i Liverpul i da je Klaudio Lotito odbio prvu ponudi sa Enfilda vrednu 20.000.000 evra.

Za narednu sedmicu zakazan je sastanak sa predstavnicima Nice povodom angažmana levog beka Enrikea Dalbera, dok će najveći izazov za rukovodstvo Intera biće dovođenje nekog ofanzivca. Kao glavna meta označen je Federiko Bernadeski, „desetka“ Fjorentine. Cena - 50.000.000 evra.

Naravno, neće svi pomenuti igrači doći na „Meacu“, ali neće ni moći tek tako. Jer, pre nego što krene u kupovinu, Inter mora da prodaje. Zbog pravila o finansijskom fer-pleju, Nerazuri su dužni da do 3. juna „ispleglaju“ poslovne knjige tako što će im na klupski račun „leći“ najmanje 30.000.000 evra. Sve to da bi izbegli kaznu UEFA.

Najbezbolnije, za poslovne strane, jeste prodaja Ivana Perišića. Mančester junajted je voljan da plati 45.000.000 evra, ali je Lučano Spaleti reagovao i zahtevao da hrvatski napadač ostane. Što dalje znači da se pomenuta suma mora nadoknaditi prodajama nekog od igrača na koje klub ne računa.

U opticaju su Stevan Jovetić, Andrea Ranokija, Đanluka Kaprari, Marcelo Brozović, Ever Banega i Džejson Muriljo.

Vreme nije saveznik Interu...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar