Правила су ту да би се кршила!

Витоло даје Севиљи 40. 000. 000 евра да би отишао у - Лас Палмас?! Иза свега стоји Атлетико!

Фудбал 12.06.2017 | 00:00
Правила су ту да би се кршила!
Тих шест месеци ће се некако и издржати, али се у Мадриду још више плаше могућности да им конкуренција испред носа узме све оне које су на "Висенте Калдерону" месецима марљиво скаутирали. Стога су челници Атлетика смислили начин на који ће заобићи правила и упркос Фифиној забрани регистрације нових играча до јануара 2018. године довести Севиљиног аса Витола.

Наравно, Витоло сигурно неће моћи да се прикључи Атлетику пре 1. јануара наредне године, али Јорганџије желе да се осигурају да не оде негде другде. Такође, желе да посао заврше одмах како би на пролеће могли да рачунају на 27-годишњег фудбалера и у Лиги шампиона. Стога, останак у Севиљи није опција.

Шта онда? Сви мадридски медији једногласно пишу да су у клубу пронашли неколико рупа у прописима, те да је тренутно најреалнија варијанта да Атлетико уплати 40.000.000 евра наВитолов рачун, а да онда он лично тај новац проследи Севиљи како би постао слободан играч. Поменутих 40.000.000 је цена његове слободе прописана уговором, а Андалужани немају намеру да је спусте.

А шта онда са Витолом? Он би онда отишао у родни Лас Палмас на Канарским острвима где би одиграо првих пет месеци у новој сезони пошто не жели да ризикује да остане без места у репрезентацији Шпаније пред Мундијал у Русији 2018. године.

Логично, на први поглед најједноставнији начин да се све изведе јесте да Атлетико купиВитола и проследи га Лас Палмасу на позајмици, али ни у Мадриду нису сигурни да је то у складу са Фифиним прописима, па имају и ову резервну и крајње оригиналну шему са уплатом новца на Витолов рачун. Можда би била нешто скупља, али и "чистија" кад је порез у питању.

Било како, сви задвољни. Лас Палмас добија врхунског играча, Севиља 40.000.000 на човеку кога је довела за 3.000.000, а Атлетико појачање које је дуго чекао.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар