Pravila su tu da bi se kršila!

Vitolo daje Sevilji 40. 000. 000 evra da bi otišao u - Las Palmas?! Iza svega stoji Atletiko!

Fudbal 12.06.2017 | 00:00
Pravila su tu da bi se kršila!
Tih šest meseci će se nekako i izdržati, ali se u Madridu još više plaše mogućnosti da im konkurencija ispred nosa uzme sve one koje su na "Visente Kalderonu" mesecima marljivo skautirali. Stoga su čelnici Atletika smislili način na koji će zaobići pravila i uprkos Fifinoj zabrani registracije novih igrača do januara 2018. godine dovesti Seviljinog asa Vitola.

Naravno, Vitolo sigurno neće moći da se priključi Atletiku pre 1. januara naredne godine, ali Jorgandžije žele da se osiguraju da ne ode negde drugde. Takođe, žele da posao završe odmah kako bi na proleće mogli da računaju na 27-godišnjeg fudbalera i u Ligi šampiona. Stoga, ostanak u Sevilji nije opcija.

Šta onda? Svi madridski mediji jednoglasno pišu da su u klubu pronašli nekoliko rupa u propisima, te da je trenutno najrealnija varijanta da Atletiko uplati 40.000.000 evra naVitolov račun, a da onda on lično taj novac prosledi Sevilji kako bi postao slobodan igrač. Pomenutih 40.000.000 je cena njegove slobode propisana ugovorom, a Andalužani nemaju nameru da je spuste.

A šta onda sa Vitolom? On bi onda otišao u rodni Las Palmas na Kanarskim ostrvima gde bi odigrao prvih pet meseci u novoj sezoni pošto ne želi da rizikuje da ostane bez mesta u reprezentaciji Španije pred Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Logično, na prvi pogled najjednostavniji način da se sve izvede jeste da Atletiko kupiVitola i prosledi ga Las Palmasu na pozajmici, ali ni u Madridu nisu sigurni da je to u skladu sa Fifinim propisima, pa imaju i ovu rezervnu i krajnje originalnu šemu sa uplatom novca na Vitolov račun. Možda bi bila nešto skuplja, ali i "čistija" kad je porez u pitanju.

Bilo kako, svi zadvoljni. Las Palmas dobija vrhunskog igrača, Sevilja 40.000.000 na čoveku koga je dovela za 3.000.000, a Atletiko pojačanje koje je dugo čekao.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar