Звезда отписала Руиза и Ле Талека!

Шта ће бити са старим вуковима? Костариканац и Француз нису у плановима новог спортског сектора!

Фудбал 09.06.2017 | 23:20
Звезда отписала Руиза и Ле Талека!
Прича се о појачањима у одбрани и везном реду, али нови спортски сектор Црвене звезде мораће експресно да пролуфтира постојећи кадар и ослободи се вишка играча. Чак седморици првотимаца српског вицвешампиона истичу уговори, али на Маракани су решени да излазна врата покажу Французу Дамијану Ле Талеку и Костариканцу Џону Руизу.

Одговорни са Маракане планирају да од странаца, бар за прво и друго коло европпских квалификација, задрже Мичела Доналда, Гелора Кангу и Ричмонда Боаћија, док ће Абрахам Фримпонг ускоро добити српски пасош. У плану је да се доведе још један страни држављанин који може да одговори захтевима у офанзивном делу.

План је да се Мичелу Доналду у срцу маневра прикључи Бранко Јовичић, а да ротацију попуне Срђан Мијаиловић или Горан Чаушић. Уз младог Уроша Рачића сасвим довољно... Француз Дамијан Ле Талек је одлично почео епизоду на Маракани, али је од меча са Лудогорецом био у слободном паду. Ретко је пружао задовољавајуће партије у вези, нешто бољи је био као централни дефанзивац. Када се све сабере - више него скромна сезона.

Црвена звезда тражи почајања на позицији штопера, не би било изненађење да тројица централних дефанзиваца задуже опрему клуба са Маракане. Јасно је и да на тој позицији неће бити места за Ле Талека.

Остало је само да Ле Талек и Црвена звезда пронађу адекватан модел растанка. Француз има уговор до нареденог лета, што значи да црвено-бели неће моћи да рачунају на озбиљно обештећење.

Путевима Ле Талека кренуће и Џон Хаиро Руиз. Костариканац је једногодишњу епизоду на Маракани завршио на Душановцу, у дану када је Црвена звезда поразом од Вождовца изгубила шампионска знамења. Од тада га није било у кадру уз изговор да је повређен. Велико је питање да ли ће се стрелац шест овосезонских првенствених голова појавити на прозивци у петак.

Руиз је уговором везан за Црвену звезду до 2019.године. Међутим, Костариканац је јако незадовољан статусом и стањем у Љутице Богдана. Иако је клуб са Маракане имао понуду за Руиза тешку 1,5 милиона евра током зиме сада би таква сума представљала бинго.

Видећемо шта ће Звездина струка рећи када су у питању стари вукови. Још не постоји консензус око статуса капитена Луковића коме је истекао уговор.Непознат је статус Ненада Милијаша док би нова сарадња могла да буде понуђена Душану Анђелковићу.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар