Zvezda otpisala Ruiza i Le Taleka!

Šta će biti sa starim vukovima? Kostarikanac i Francuz nisu u planovima novog sportskog sektora!

Fudbal 09.06.2017 | 23:20
Zvezda otpisala Ruiza i Le Taleka!
Priča se o pojačanjima u odbrani i veznom redu, ali novi sportski sektor Crvene zvezde moraće ekspresno da proluftira postojeći kadar i oslobodi se viška igrača. Čak sedmorici prvotimaca srpskog vicvešampiona ističu ugovori, ali na Marakani su rešeni da izlazna vrata pokažu Francuzu Damijanu Le Taleku i Kostarikancu Džonu Ruizu.

Odgovorni sa Marakane planiraju da od stranaca, bar za prvo i drugo kolo evroppskih kvalifikacija, zadrže Mičela Donalda, Gelora Kangu i Ričmonda Boaćija, dok će Abraham Frimpong uskoro dobiti srpski pasoš. U planu je da se dovede još jedan strani državljanin koji može da odgovori zahtevima u ofanzivnom delu.

Plan je da se Mičelu Donaldu u srcu manevra priključi Branko Jovičić, a da rotaciju popune Srđan Mijailović ili Goran Čaušić. Uz mladog Uroša Račića sasvim dovoljno... Francuz Damijan Le Talek je odlično počeo epizodu na Marakani, ali je od meča sa Ludogorecom bio u slobodnom padu. Retko je pružao zadovoljavajuće partije u vezi, nešto bolji je bio kao centralni defanzivac. Kada se sve sabere - više nego skromna sezona.

Crvena zvezda traži počajanja na poziciji štopera, ne bi bilo iznenađenje da trojica centralnih defanzivaca zaduže opremu kluba sa Marakane. Jasno je i da na toj poziciji neće biti mesta za Le Taleka.

Ostalo je samo da Le Talek i Crvena zvezda pronađu adekvatan model rastanka. Francuz ima ugovor do naredenog leta, što znači da crveno-beli neće moći da računaju na ozbiljno obeštećenje.

Putevima Le Taleka krenuće i Džon Hairo Ruiz. Kostarikanac je jednogodišnju epizodu na Marakani završio na Dušanovcu, u danu kada je Crvena zvezda porazom od Voždovca izgubila šampionska znamenja. Od tada ga nije bilo u kadru uz izgovor da je povređen. Veliko je pitanje da li će se strelac šest ovosezonskih prvenstvenih golova pojaviti na prozivci u petak.

Ruiz je ugovorom vezan za Crvenu zvezdu do 2019.godine. Međutim, Kostarikanac je jako nezadovoljan statusom i stanjem u Ljutice Bogdana. Iako je klub sa Marakane imao ponudu za Ruiza tešku 1,5 miliona evra tokom zime sada bi takva suma predstavljala bingo.

Videćemo šta će Zvezdina struka reći kada su u pitanju stari vukovi. Još ne postoji konsenzus oko statusa kapitena Lukovića kome je istekao ugovor.Nepoznat je status Nenada Milijaša dok bi nova saradnja mogla da bude ponuđena Dušanu Anđelkoviću.

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar