Видео - Сјећања: ''Почетак династије''!

Беше то 6. јун, пре 15 година, када је Партизан започео 13- годишњу доминацију српском кошарком. . . !

Кошарка 09.06.2017 | 11:45
Видео - Сјећања: ''Почетак династије''!
Почетак династије! Душко Вујошевић други пут се вратио на клупу београдских црно-белих, а ипак је мало ко чак и од навијача Партизана могао да претпостави да ће освајањем шампионског трофеја већ у првој сезони започети 13-годишњу доминацију незапамћену на овим просторима.

Имао је, додуше, Партизан те сезоне заиста одличан тим - главне звезде били су Милош Вујанић, Владо Шћепановић и Јово Станојевић. Уз Веселина Петровића, Ђуру Остојића и тада још голобрадог Ненада Крстића, била је то заиста сјајна екипа.

Ипак, с обзиром да је Будућност лигашки део завршила на првом месту, Подгоричани су били фаворити у финалу плеј-офа, ако ни због чега другог, онда због предности домаћег терена. Међутим, Вујошевићева екипа је направила два права мала чуда на старту финалне серије и уписала два брејка.
Са предношћу од 2:0 црно-бели су у гротлу крцатог Пионира дочекали Будућност апсолутно решени да после пет година врате шампионски трофеј у Хумску.



Одлучни да посао заврше пред 8.000 својих навијача, на дан 6. јуна 2002. године, црно-бели су од старта заиграли јаку одбрану и већ после девет минута било је 31:19. Са сјајном игром настављено је и у трећој и четвртој четвртини, све док предност у једном моменту није износила и свих 30 поена. Егзибициона игра у задњих десетак минута, аплаузи играчима-носиоцима игре које је Вујошевић једног по једног изводио из игре, коначних 104-80 и публика која преко полицијских кордона улеће на терен Пионира да прослави титулу са играчима круну и крај једне узбудљиве сезоне у којој је клуб осовјио дуплу круну и истовремено започео еру црно-беле доминације.

"Пресудило је што смо имали боље играче. Најважнија је била прва победа у Подгорици када смо стекли психолошку предност. Добили смо великог противника и зато обе титуле имају посебну тежину", нагласио је Вујошевић по завршетку утакмице у хали Пионир.

Најбољи стрелац утакмице Милош Вујанић рекао је да му је изузетно драго што је већ у првој сезони у црно-белом дресу освојио два трофеја.

"Читаве сезоне смо вредно тренирали и имали доста вере у себе, те смо заслужено стигли до тријумфа. Срећан сам што смо ову титулу освојили у само три меча и што нико не може ништа да нам приговори", изјавио је Вујанић.

ПАРТИЗАН - БУДУЋНОСТ 104:80

Хала Пионир
Гледалаца: 6.500
Судије: Белошевић и Љуца

ПАРТИЗАН: Шћепановић 12, Петровић 21, Нађфеи, Гајић 2, Остојић 13, Станојевић 20, Матерић, Глинтић, Крстић 4, Вујанић 31, Авдаловић и Чанак.

БУДУЋНОСТ: Бакић 2, Окунски 2, Смиљанић 7, Радоњић 9, Ракочевић 18, Ћакић, Вукчевић 4, Павловић, Кузмановић 16, Милојевић 5, Ћеранић 9 и Чабаркапа 8.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар