Video - Sjećanja: ''Početak dinastije''!

Beše to 6. jun, pre 15 godina, kada je Partizan započeo 13- godišnju dominaciju srpskom košarkom. . . !

Košarka 09.06.2017 | 11:45
Video - Sjećanja: ''Početak dinastije''!
Početak dinastije! Duško Vujošević drugi put se vratio na klupu beogradskih crno-belih, a ipak je malo ko čak i od navijača Partizana mogao da pretpostavi da će osvajanjem šampionskog trofeja već u prvoj sezoni započeti 13-godišnju dominaciju nezapamćenu na ovim prostorima.

Imao je, doduše, Partizan te sezone zaista odličan tim - glavne zvezde bili su Miloš Vujanić, Vlado Šćepanović i Jovo Stanojević. Uz Veselina Petrovića, Đuru Ostojića i tada još golobradog Nenada Krstića, bila je to zaista sjajna ekipa.

Ipak, s obzirom da je Budućnost ligaški deo završila na prvom mestu, Podgoričani su bili favoriti u finalu plej-ofa, ako ni zbog čega drugog, onda zbog prednosti domaćeg terena. Međutim, Vujoševićeva ekipa je napravila dva prava mala čuda na startu finalne serije i upisala dva brejka.
Sa prednošću od 2:0 crno-beli su u grotlu krcatog Pionira dočekali Budućnost apsolutno rešeni da posle pet godina vrate šampionski trofej u Humsku.



Odlučni da posao završe pred 8.000 svojih navijača, na dan 6. juna 2002. godine, crno-beli su od starta zaigrali jaku odbranu i već posle devet minuta bilo je 31:19. Sa sjajnom igrom nastavljeno je i u trećoj i četvrtoj četvrtini, sve dok prednost u jednom momentu nije iznosila i svih 30 poena. Egzibiciona igra u zadnjih desetak minuta, aplauzi igračima-nosiocima igre koje je Vujošević jednog po jednog izvodio iz igre, konačnih 104-80 i publika koja preko policijskih kordona uleće na teren Pionira da proslavi titulu sa igračima krunu i kraj jedne uzbudljive sezone u kojoj je klub osovjio duplu krunu i istovremeno započeo eru crno-bele dominacije.

"Presudilo je što smo imali bolje igrače. Najvažnija je bila prva pobeda u Podgorici kada smo stekli psihološku prednost. Dobili smo velikog protivnika i zato obe titule imaju posebnu težinu", naglasio je Vujošević po završetku utakmice u hali Pionir.

Najbolji strelac utakmice Miloš Vujanić rekao je da mu je izuzetno drago što je već u prvoj sezoni u crno-belom dresu osvojio dva trofeja.

"Čitave sezone smo vredno trenirali i imali dosta vere u sebe, te smo zasluženo stigli do trijumfa. Srećan sam što smo ovu titulu osvojili u samo tri meča i što niko ne može ništa da nam prigovori", izjavio je Vujanić.

PARTIZAN - BUDUĆNOST 104:80

Hala Pionir
Gledalaca: 6.500
Sudije: Belošević i Ljuca

PARTIZAN: Šćepanović 12, Petrović 21, Nađfei, Gajić 2, Ostojić 13, Stanojević 20, Materić, Glintić, Krstić 4, Vujanić 31, Avdalović i Čanak.

BUDUĆNOST: Bakić 2, Okunski 2, Smiljanić 7, Radonjić 9, Rakočević 18, Ćakić, Vukčević 4, Pavlović, Kuzmanović 16, Milojević 5, Ćeranić 9 i Čabarkapa 8.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar