Какав ће бити сљедећи корак Лазара Марковића?!

Да Хал није испао у Чемпионшип, све би било другачије. . .  Некадашњи играч Партизана поново на танком леду с обзриом да је под уговорима са Редсима, али не и у плановима за наредну сезону, па ће бити принуђен да тражи нову средину за себе.

Фудбал 10.06.2017 | 16:00
Какав ће бити сљедећи корак Лазара Марковића?!
Лазару Марковићу никако да се поклопе коцкице од тренутка када је потписао за Ливерпул. Српски офанзивни везиста је овог пролећа заблистао у Халу и коначно заиграо онако како је јавност на Острву очекивала од њега, мада га је повреда чланка у самом финишу омела да на прави начин крунише одличан период у дресу Тигрова.

Ипак, није повреда та која је спречила његов останак у Халу, већ неколико чињеница, а ону пресудну представљало је испадање у Чемпионшип, које аутоматски значи и кресање буџета за наредну сезону. Ту је и одлазак Марка Силве из клуба, са којим је Марковићостварио одличну сарадњу.

Српски фудбалер се поново налази на танком леду, с обзриом да је под уговорима са Редсима, али не и у плановима за наредну сезону, па ће бити принуђен да тражи нову средину за себе.

„Не знам шта ће бити даље. Зависи од ситуације у Ливерпулу. И даље имам две године уговора са Редсима. Видећемо. Уживам док играм у Премијер лиги и волео бих да останем у овом такмичењу. Дошао сам у Енглеску да играм фудбал и мислим да сам се доказао. И да сам то доказао онима који сматрају супротно“, рекао је недавно српски фудбалер.

Марковић је на Енфилд стигао на лето 2014. године као велико појачање из Бенфике за 25.000.000 евра, али је већ од наредне сезоне кренула серија позајмица Фенербахче, Спортинг, Хал…

Уговор са Редсима му траје још две године, али му је цена на тржишту сада готово двоструко мања. Ипак, реч је о играчу који је недавно напунио 23 године и још има довољно времена да у потпуности оживи каријеру и покаже због чега су га својевремено сматрали једним од најталентованијих играча на Старом континенту.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар