Рамадани довео тренера: Бесник Хаси у Пиреју!

Олимпијакос поново напада Лигу шампиона!

Фудбал 09.06.2017 | 11:15
Рамадани довео тренера: Бесник Хаси у Пиреју!
Помињали су се Педро Мартинс и Разван Луческу, нешто раније и Мирослав Ђукић, а победио је - Бесник Хаси. Некадашњи тренер Андерлехта и Легије из Варшаве нови је шеф стручног штаба Олимпијакоса.

Шампион Грчке договорио је услове сарадње са 45-годишњим стратегом, потписаће уговор на две године и наследити Такиса Лемониса, који је привео сезону крају, после мартовског разлаза са Паулом Бентом. Договор између Хасија и Олимпијакоса пао је у суботу, после финала Лиге шампиона у Кардифу, где су успешно завршени преговори којима је осим власника Вагелиса Маринакиса и директора Адманда Хусилоса присуствовао и познати менџер Фали Рамадани, годинама у сјајним пословним односима са атинским великаном.

Између осталог, Рамадани је посредовао у трансферу Луке Миливојевића из Олимпиајкоса у Криста Палас, а сад је на Караискаки довео тренера од ког се очекује да са црвено-белима игра битнију улогу у европским такмичењима.

„Прошле сезоне Олимпијакос није успео да се пласира у групну фазу Лиге шампиона, а господин Маринакис не жели да се то деси поново. Имам искуства из Легије и Андерлехта, знам како да се носим са стресним ситуацијама. Овде су захтеви исти као у Бриселу, од екипе се очекује да осваја трофеје и игра у Лиги шампиона. За нас је најважнији датум у сезони крај јула, кад почињемо квалификације за елитни куп“, рекао је Бесник Хаси уочи званичне промоције.

После још једне шампионске, али веома турбулентне сезоне, Олимпијакос почиње операцију "Лига шампиона".

Шампион Грчке именовао је у четвртак новог тренера, Албанца Бесника Хасија (45), некадашњег тренера Андерлехта и Легије.

Према писању тамошњих медија, Хаси је потписао двогодишњи уговор, "оверен" са обостраном амбицијом да најдоминантнији грчки тим поново уђе у групну фазу Лиге шампиона.

У такмичарској 2016/17 Пирејци су променили три тренера и надају се да је Хаси решење на дуже стазе. Он је рођен у Ђаковици, на највећу сцену ступио је у Андерлехту, где је радио од 2008. до 2016, као помоћник и шеф стручног штаба.

Током играчке каријере, започете у родном граду и Призрену, Хаси је од 1990. године наступао и за НК Загреб, који га је у сезони 1991/92 вратио у Србију, на позајмице у Панчево и Приштину. Потом је направио интернационалну каријеру, наступајући за Генк, Минхен 1860, Андерлехт, Локерен и Серкл Бриж.

Од 2000. до 2007, Хаси је наступао за "А" репрезентацију Албаније и у њеном дресу наступио 47 пута.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар