Ramadani doveo trenera: Besnik Hasi u Pireju!

Olimpijakos ponovo napada Ligu šampiona!

Fudbal 09.06.2017 | 11:15
Ramadani doveo trenera: Besnik Hasi u Pireju!
Pominjali su se Pedro Martins i Razvan Lučesku, nešto ranije i Miroslav Đukić, a pobedio je - Besnik Hasi. Nekadašnji trener Anderlehta i Legije iz Varšave novi je šef stručnog štaba Olimpijakosa.

Šampion Grčke dogovorio je uslove saradnje sa 45-godišnjim strategom, potpisaće ugovor na dve godine i naslediti Takisa Lemonisa, koji je priveo sezonu kraju, posle martovskog razlaza sa Paulom Bentom. Dogovor između Hasija i Olimpijakosa pao je u subotu, posle finala Lige šampiona u Kardifu, gde su uspešno završeni pregovori kojima je osim vlasnika Vagelisa Marinakisa i direktora Admanda Husilosa prisustvovao i poznati mendžer Fali Ramadani, godinama u sjajnim poslovnim odnosima sa atinskim velikanom.

Između ostalog, Ramadani je posredovao u transferu Luke Milivojevića iz Olimpiajkosa u Krista Palas, a sad je na Karaiskaki doveo trenera od kog se očekuje da sa crveno-belima igra bitniju ulogu u evropskim takmičenjima.

„Prošle sezone Olimpijakos nije uspeo da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona, a gospodin Marinakis ne želi da se to desi ponovo. Imam iskustva iz Legije i Anderlehta, znam kako da se nosim sa stresnim situacijama. Ovde su zahtevi isti kao u Briselu, od ekipe se očekuje da osvaja trofeje i igra u Ligi šampiona. Za nas je najvažniji datum u sezoni kraj jula, kad počinjemo kvalifikacije za elitni kup“, rekao je Besnik Hasi uoči zvanične promocije.

Posle još jedne šampionske, ali veoma turbulentne sezone, Olimpijakos počinje operaciju "Liga šampiona".

Šampion Grčke imenovao je u četvrtak novog trenera, Albanca Besnika Hasija (45), nekadašnjeg trenera Anderlehta i Legije.

Prema pisanju tamošnjih medija, Hasi je potpisao dvogodišnji ugovor, "overen" sa obostranom ambicijom da najdominantniji grčki tim ponovo uđe u grupnu fazu Lige šampiona.

U takmičarskoj 2016/17 Pirejci su promenili tri trenera i nadaju se da je Hasi rešenje na duže staze. On je rođen u Đakovici, na najveću scenu stupio je u Anderlehtu, gde je radio od 2008. do 2016, kao pomoćnik i šef stručnog štaba.

Tokom igračke karijere, započete u rodnom gradu i Prizrenu, Hasi je od 1990. godine nastupao i za NK Zagreb, koji ga je u sezoni 1991/92 vratio u Srbiju, na pozajmice u Pančevo i Prištinu. Potom je napravio internacionalnu karijeru, nastupajući za Genk, Minhen 1860, Anderleht, Lokeren i Serkl Briž.

Od 2000. do 2007, Hasi je nastupao za "A" reprezentaciju Albanije i u njenom dresu nastupio 47 puta.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar