Ковачевић: Муслинова Србија заслужује пун стадион!

Бивши репрезентативац Дарко Ковачевић изјавио је да је национални тим предводјен селектором Славољубом Муслином заслужио пун стадион у утакмици против Велса.

Фудбал 10.06.2017 | 13:15
Ковачевић: Муслинова Србија заслужује пун стадион!
"Муслинова Србија је нешто најлепше што се догадја српском фудбалу.После свега што се дешавало у претходном периоду, неколико сушних квалификација, Србија је на добром путу да оствари велики успех и пласира се на Светско првенство. Утакмица са Велсом може много тога да одлучи и зато очекујем пуне трибине на нашем највећем стадиону. Уверен сам да ће народ да препозна све оно што су момци учинили у последње време, а са том подршком са трибинама Велс нема много чему да се нада", изјавио је Ковацевић.

Он је државном дресу одиграо 59 утакмица и постигао 10 голова и био учесник Мундијала 1998. и првенства Европе 2000. године.

Ковацевић истице да чињеница што Велшани долазе без прве звезде Герета Бејла ништа неће олакшати посао.

"Свесни су тога и Ивановић и сви остали играчи, знају да у фудбалу све мора да се заради на терену. Оно што је добро јесте тај осећај у ваздуху, атмосфера поверења, хемија између играча и навијача. Народ је препознао и жељу и вољу, напор који сваки појединац у овој репрезентацији улаже да би се дошло до позитивног резултата. И само тако, сви као један, можемо до успеха. А одлазак у Русију је од непроцењивог значаја за српски фудбал".

Ковачевић, који је тренутно функционер Олимпијакоса, пожелео је срећу и младој репрезентацији на првенству Европе у Пољској.

"Спортски сектор Савеза ради одличан посао, томе у прилог говоре резултати готово свих селекција. А телената смо имали и имаћемо, једноставно Србија је плодно тле за таленте. Омладинци су били прваци Европе, генерација У-20 првак света, а то су резултати које не постижу ни оне фудбалски најразвијеније земље. Питање је колико све то поштујемо, али да смо увек добро радили са младјим узрастима, истина је од које не треба бежати. Зато верујем да ће нас и ови Лалатовићеви момци обрадовати", поручио је некадашњи фудбалер Пролетера, Црвене звезде, Шефилд Венздеја, Сосиједада, Јувентуса и Олимпијакоса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар