Kovačević: Muslinova Srbija zaslužuje pun stadion!

Bivši reprezentativac Darko Kovačević izjavio je da je nacionalni tim predvodjen selektorom Slavoljubom Muslinom zaslužio pun stadion u utakmici protiv Velsa.

Fudbal 10.06.2017 | 13:15
Kovačević: Muslinova Srbija zaslužuje pun stadion!
"Muslinova Srbija je nešto najlepše što se dogadja srpskom fudbalu.Posle svega što se dešavalo u prethodnom periodu, nekoliko sušnih kvalifikacija, Srbija je na dobrom putu da ostvari veliki uspeh i plasira se na Svetsko prvenstvo. Utakmica sa Velsom može mnogo toga da odluči i zato očekujem pune tribine na našem najvećem stadionu. Uveren sam da će narod da prepozna sve ono što su momci učinili u poslednje vreme, a sa tom podrškom sa tribinama Vels nema mnogo čemu da se nada", izjavio je Kovacević.

On je državnom dresu odigrao 59 utakmica i postigao 10 golova i bio učesnik Mundijala 1998. i prvenstva Evrope 2000. godine.

Kovacević istice da činjenica što Velšani dolaze bez prve zvezde Gereta Bejla ništa neće olakšati posao.

"Svesni su toga i Ivanović i svi ostali igrači, znaju da u fudbalu sve mora da se zaradi na terenu. Ono što je dobro jeste taj osećaj u vazduhu, atmosfera poverenja, hemija između igrača i navijača. Narod je prepoznao i želju i volju, napor koji svaki pojedinac u ovoj reprezentaciji ulaže da bi se došlo do pozitivnog rezultata. I samo tako, svi kao jedan, možemo do uspeha. A odlazak u Rusiju je od neprocenjivog značaja za srpski fudbal".

Kovačević, koji je trenutno funkcioner Olimpijakosa, poželeo je sreću i mladoj reprezentaciji na prvenstvu Evrope u Poljskoj.

"Sportski sektor Saveza radi odličan posao, tome u prilog govore rezultati gotovo svih selekcija. A telenata smo imali i imaćemo, jednostavno Srbija je plodno tle za talente. Omladinci su bili prvaci Evrope, generacija U-20 prvak sveta, a to su rezultati koje ne postižu ni one fudbalski najrazvijenije zemlje. Pitanje je koliko sve to poštujemo, ali da smo uvek dobro radili sa mladjim uzrastima, istina je od koje ne treba bežati. Zato verujem da će nas i ovi Lalatovićevi momci obradovati", poručio je nekadašnji fudbaler Proletera, Crvene zvezde, Šefild Venzdeja, Sosijedada, Juventusa i Olimpijakosa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar