Видео: Срамни Саудијци - загревање током минута ћутања!

Меч квалификација за Светско првенство у Русији 2018. године између Аустралије и Саудијске Арабије обележио је сраман гест играча гостију.  Аустралија добила С. Арабију и остала у игри за СП! Репрезентација Аустралије победила је Саудијску Арабију и задржала шансе да избори директан пласман на Светско првенство у Русију 2018. године – 3:2 (2:2).

Фудбал 08.06.2017 | 21:00
Видео: Срамни Саудијци - загревање током минута ћутања!
Сви на стадиону у Аделајду устали су како би одали почаст жртвама недавног терористичког напада у Манчестеру, када је погинуло осам људи, од чега двоје Аустраљанаца, а рањено око 50.

И, док је стартна постава 'Кенгура' стајала на центру у врсти, са погнутим главама, Саудијци су наставили да се загревају, док су чланови стручног штаба и резервни играчи остали да себе.

Истовремено, навијачи Саудијске Арабије звиждали су током минута ћутања, а сви на стадиону остали су згрожени њиховим поступцима.

Реакције људи на друштвеним мрежама биле су још оштрије, готово сви осудили су овакав потез, захтевајући од Светске фудбалске федерације (ФИФА) да реагује и казни националну селекцију Саудијске Арабије.



Што се меча тиче, Аустралија је славила 3:2 и тако задржала шансе да се директно пласира на Мундијал.

'Кенгури сада имају 16 бодова, исто колико и Саудијци на другом месту групе Б, док првопласирани Јапан такође има 16, али и утакмицу мање.

На Мундијал ће директно прве две репрезентације, док ће трећа морати да игра бараж са трећепласираним из групе А, што је тренутно тим Узбекистана.

Сјајан меч осме рунде у Аделајду делом је остао у сенци срамног потеза селекције гостију, која је одлучила да не ода почаст жртвама недавног терористичког напада у Манчестеру.

Домаћи су повели већ у седмом минуту преко Томија Јурића, али су Саудијци успели да изједначе петнаест минута касније преко Салема Ал-Давсарија.

Јурић поново доводи свој тим у вођство у 36, али гости још једном имају одговор – Мохамед Ал-Сахлави погађа у другом минуту надокнаде првог дела игре.

Ипак, да Аустралија освоји сва три бода побринуо се везиста Селтика Тим Рогић после двадесет минута игре у наставку, поставивши коначан резултат.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кики

09.06.2017 13:13

Ја се само питам засто ФИФА уводи селективно минуту цутања за зртве тероризма???? Кад се неки идиот дигне у ваздух у другим земљама ФИФА им не одобрава такве манифестације.То само мозе Енглеска,Њемацка,Француска,Аустралија и слицне дрзаве. За друге дрзаве тај третман непостоји...мало комицно од ФИФЕ.

ОДГОВОРИТЕ