Чвршћа сарадња парламентараца

Извјестилац Европског парламента за БиХ Кристијан Дан Преда указао је данас на неопходност сарадње посланика Народне скупштине Републике Српске са посланицима и посланичким групама Европског парламента.

Република Српска 08.06.2017 | 18:59
Чвршћа сарадња парламентараца
Дан Преда је у разговору са предсједником Одбора Народне скупштине Републике Српске за европске интеграције и регионалну сарадњу Браниславом Бореновићем рекао да тај процес може да почне много прије него што БиХ постане чланица ЕУ.

Током разговора чланова Одбора са Дан Предом било је ријечи о напретку и процесу европских интеграција, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Бореновић је упознао Дан Преду са радом Одбора, који се бави процесом усклађивања домаћег законодавства са заједничком правном тековином ЕУ.

Он је додао да Одбор, који је формиран једногласном одлуком Народне скупштине, то ради од свог формирања и да тиме јасно доказује јединствен став према процесу европских интеграција.

Бореновић је упознао Дан Преду да је на иницијативу Одбора за европске интеграције парламента Српске успостављен Парламентарни форум за европске интеграције, којег, осим чланова овог одбора, чине и чланови Заједничке комисије за европске интеграције БиХ и Комисије за европске интеграције Представничког дома Парламента Федерације БиХ.

Он је навео да се овај форум састаје свака три мјесеца и да закључке доноси консензусом свих актера.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Оце

08.06.2017 20:14

Оце ови наси у Јевропу.Само да науце енглески.

ОДГОВОРИТЕ