Čvršća saradnja parlamentaraca

Izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Kristijan Dan Preda ukazao je danas na neophodnost saradnje poslanika Narodne skupštine Republike Srpske sa poslanicima i poslaničkim grupama Evropskog parlamenta.

Republika Srpska 08.06.2017 | 18:59
Čvršća saradnja parlamentaraca
Dan Preda je u razgovoru sa predsjednikom Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za evropske integracije i regionalnu saradnju Branislavom Borenovićem rekao da taj proces može da počne mnogo prije nego što BiH postane članica EU.

Tokom razgovora članova Odbora sa Dan Predom bilo je riječi o napretku i procesu evropskih integracija, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Borenović je upoznao Dan Predu sa radom Odbora, koji se bavi procesom usklađivanja domaćeg zakonodavstva sa zajedničkom pravnom tekovinom EU.

On je dodao da Odbor, koji je formiran jednoglasnom odlukom Narodne skupštine, to radi od svog formiranja i da time jasno dokazuje jedinstven stav prema procesu evropskih integracija.

Borenović je upoznao Dan Predu da je na inicijativu Odbora za evropske integracije parlamenta Srpske uspostavljen Parlamentarni forum za evropske integracije, kojeg, osim članova ovog odbora, čine i članovi Zajedničke komisije za evropske integracije BiH i Komisije za evropske integracije Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

On je naveo da se ovaj forum sastaje svaka tri mjeseca i da zaključke donosi konsenzusom svih aktera.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Oce

08.06.2017 20:14

Oce ovi nasi u Jevropu.Samo da nauce engleski.

ODGOVORITE