Едерсон званично у Ситију за 40 милиона €!

Манчестер Сити довео је друго појачање за следећу сезону, стигао је голман Едерсон Сантана де Мораеш из Бенфике.

Фудбал 09.06.2017 | 09:45
Едерсон званично у Ситију за 40 милиона €!
"Грађани" су лисабонском великану платили 40 милиона евра за 23-годишњег Бразилца који је одиграо тек 37 утакмица за "орлове".

Моареш је у Бенфику стигао још 2015. из Рио Авеа, али је праву шансу добио тек протекле сезоне и одмах се истакао као један од најталентованијих голмана у Европи.

"Све ми се свиђа у Ситију. Са Пепом Гвардиолом Ситим оже да расте све више и више. Ствара млад тим пред којим је будућност. То су били важни фактори за моју одлуку. Увек сам сањао да играм у Енглеској и тај сан се остварио. Сити има невероватан тим, следеће сезоне ћемо покушати да освојимо све трофеје", рекао је Мораеш.

Бенфика неће добити сав новац од овог трансфера, као по обичају када су у питању играчи из Јужне Америке, 50 одсто припада "трећој страни", иако то крши одређена правила ФИФА и Премијер лиге.

Сити је прошле сезоне имао доста проблема са голманима. Гвардиола се одмах по доласку решио дугогодишњег чувара мреже Џоа Харта и позајмио га Торину, а из Барселоне довео Клаудија Брава.

Међутим, он није оправдао очекивања, па је повремено бранио и резервни чувар мреже Вили Кабаљеро, посебно у финишу сезоне.

Пре Мораеша Сити је довео дефанзивца из Монака Бернарда Силву.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар