Ederson zvanično u Sitiju za 40 miliona €!

Mančester Siti doveo je drugo pojačanje za sledeću sezonu, stigao je golman Ederson Santana de Moraeš iz Benfike.

Fudbal 09.06.2017 | 09:45
Ederson zvanično u Sitiju za 40 miliona €!
"Građani" su lisabonskom velikanu platili 40 miliona evra za 23-godišnjeg Brazilca koji je odigrao tek 37 utakmica za "orlove".

Moareš je u Benfiku stigao još 2015. iz Rio Avea, ali je pravu šansu dobio tek protekle sezone i odmah se istakao kao jedan od najtalentovanijih golmana u Evropi.

"Sve mi se sviđa u Sitiju. Sa Pepom Gvardiolom Sitim ože da raste sve više i više. Stvara mlad tim pred kojim je budućnost. To su bili važni faktori za moju odluku. Uvek sam sanjao da igram u Engleskoj i taj san se ostvario. Siti ima neverovatan tim, sledeće sezone ćemo pokušati da osvojimo sve trofeje", rekao je Moraeš.

Benfika neće dobiti sav novac od ovog transfera, kao po običaju kada su u pitanju igrači iz Južne Amerike, 50 odsto pripada "trećoj strani", iako to krši određena pravila FIFA i Premijer lige.

Siti je prošle sezone imao dosta problema sa golmanima. Gvardiola se odmah po dolasku rešio dugogodišnjeg čuvara mreže Džoa Harta i pozajmio ga Torinu, a iz Barselone doveo Klaudija Brava.

Međutim, on nije opravdao očekivanja, pa je povremeno branio i rezervni čuvar mreže Vili Kabaljero, posebno u finišu sezone.

Pre Moraeša Siti je doveo defanzivca iz Monaka Bernarda Silvu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar