Откривене убице Милана Пантића

Шеснаест година од убиства дописника Вечерњих новости из Јагодине Милана Пантића, полицијска истрага је најзад окончана, а имена осумњичених налогодаваца и извршилаца који су „са територије Београда и Јагодине“ достављена су тужиоцу, сазнаје "Блиц".

Србија 08.06.2017 | 17:40
Откривене убице Милана Пантића
Како је показала истрага прикупљени су докази за наручиоце, расветљени су њихови мотиви, а Пантић је убијен управо због свог новинарског рада и истраживачких текстова о корупцији и криминалу у Јагодини и том делу Србије.

Полиција је извештај пре десетак дана доставила надлежном тужиоцу у Јагодини, од кога се сада очекује да „у најскорије време донесе одговарајуће одлуке и предузме радње у складу са законским овлашћењима“.

Новинар Милан Пантић је убијен 11. јуна 2001. године испред своје зграде у Јагодини, ударцем тупим предметом у главу.

Према сведочењу комшија, у време убиства испред зграде се чуло комешање, али нико није реаговао јер су мислили да се ради о уобичајеној игри деце. Неколико минута касније у локви крви пронађено је беживотно тело Пантића.

Пантић је током неколико месеци пре убиства објавио низ текстова о криминалу и судским процесима који су вођени пред судовима у Јагодни и аферама у друштвеним предузећима Поморавља. Дописнику Вечерњих новости је, према речима чланова породице, пре месец дана прећено телефоном, али он томе није придавао већи значај.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цар,

09.06.2017 13:04

сви су знали,у овим временима ниста несмес знати"ј"га уколико ста зинес си брез главе :.

ОДГОВОРИТЕ