Otkrivene ubice Milana Pantića

Šesnaest godina od ubistva dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine Milana Pantića, policijska istraga je najzad okončana, a imena osumnjičenih nalogodavaca i izvršilaca koji su „sa teritorije Beograda i Jagodine“ dostavljena su tužiocu, saznaje "Blic".

Srbija 08.06.2017 | 17:40
Otkrivene ubice Milana Pantića
Kako je pokazala istraga prikupljeni su dokazi za naručioce, rasvetljeni su njihovi motivi, a Pantić je ubijen upravo zbog svog novinarskog rada i istraživačkih tekstova o korupciji i kriminalu u Jagodini i tom delu Srbije.

Policija je izveštaj pre desetak dana dostavila nadležnom tužiocu u Jagodini, od koga se sada očekuje da „u najskorije vreme donese odgovarajuće odluke i preduzme radnje u skladu sa zakonskim ovlašćenjima“.

Novinar Milan Pantić je ubijen 11. juna 2001. godine ispred svoje zgrade u Jagodini, udarcem tupim predmetom u glavu.

Prema svedočenju komšija, u vreme ubistva ispred zgrade se čulo komešanje, ali niko nije reagovao jer su mislili da se radi o uobičajenoj igri dece. Nekoliko minuta kasnije u lokvi krvi pronađeno je beživotno telo Pantića.

Pantić je tokom nekoliko meseci pre ubistva objavio niz tekstova o kriminalu i sudskim procesima koji su vođeni pred sudovima u Jagodni i aferama u društvenim preduzećima Pomoravlja. Dopisniku Večernjih novosti je, prema rečima članova porodice, pre mesec dana prećeno telefonom, ali on tome nije pridavao veći značaj.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Car,

09.06.2017 13:04

svi su znali,u ovim vremenima nista nesmes znati"j"ga ukoliko sta zines si brez glave :.

ODGOVORITE