Легенда Евролиге, ни стартер у "старим" Вориорсима!

Шарунас Јасикевичиус играо је за Голден Стејт Вориорсе пре него што је то било "популарно".

Кошарка 12.06.2017 | 08:30
Легенда Евролиге, ни стартер у "старим" Вориорсима!
Евролига је Шараса прогласила својом легендом пре две године. Непуну деценију пре тога, он је био део тима који још није имао Стефа Карија, Клеја Томпсона и Дрејмонда Грина.

Ипак, за Вориорсе су тада играли момци попут Берона Дејвиса, Џејсона Ричардсона, Монте Елиса, а за Вориорсе је играо и један од данашњих "Ратника", Мет Барнс.

Шарас је у НБА дошао 2005. са 29 година и као освајач Евролиге са Макабијем. Индијана Пејсерси су му понудили 12 милиона долара и три године уговора.

Јасикевичиус је за Пејсерсе одиграо сезону и по и за то време постизао нешто више од седам поена и три асистенције по утакмици, после чега је у великом трејду прешао у Вориорсе.

Није успео да уђе у прву поставу "Ратника" поред Берона Дејвиса, а екипа је на пролеће 2007. године играла у плејофу са осмог места. Шокирали су фаворизовани Далас у првој рунди, а потом са 4–1 испали од Јуте.

У Калифорнији се Јасикевичиус задржао свега осам месеци, пре него се вратио у Европу и потписао за Панатинаикос. Годину и по дана по одласку легендарног Литванца, Вориорси са седмог места драфтују Стефа Карија, 2011. Клеја Томпсона и напокон 2012. и Дрејмонда Грина.

"Ратници" су тада започели династију у којој се касније није снашао ни српски играч, Немања Недовић.

Голден Стејт је после победе у трећој утакмици великог финала НБА над Кливленд Кавалирсима (118:113) надомак друге титуле шампиона у последње три године, а кошаркашки стручњаци сматрају да ће им остали тимови тешко парирати, уколико се "нови" Вориорси одрже на окупу неколико година.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар