Legenda Evrolige, ni starter u "starim" Voriorsima!

Šarunas Jasikevičius igrao je za Golden Stejt Voriorse pre nego što je to bilo "popularno".

Košarka 12.06.2017 | 08:30
Legenda Evrolige, ni starter u "starim" Voriorsima!
Evroliga je Šarasa proglasila svojom legendom pre dve godine. Nepunu deceniju pre toga, on je bio deo tima koji još nije imao Stefa Karija, Kleja Tompsona i Drejmonda Grina.

Ipak, za Voriorse su tada igrali momci poput Berona Dejvisa, Džejsona Ričardsona, Monte Elisa, a za Voriorse je igrao i jedan od današnjih "Ratnika", Met Barns.

Šaras je u NBA došao 2005. sa 29 godina i kao osvajač Evrolige sa Makabijem. Indijana Pejsersi su mu ponudili 12 miliona dolara i tri godine ugovora.

Jasikevičius je za Pejserse odigrao sezonu i po i za to vreme postizao nešto više od sedam poena i tri asistencije po utakmici, posle čega je u velikom trejdu prešao u Voriorse.

Nije uspeo da uđe u prvu postavu "Ratnika" pored Berona Dejvisa, a ekipa je na proleće 2007. godine igrala u plejofu sa osmog mesta. Šokirali su favorizovani Dalas u prvoj rundi, a potom sa 4–1 ispali od Jute.

U Kaliforniji se Jasikevičius zadržao svega osam meseci, pre nego se vratio u Evropu i potpisao za Panatinaikos. Godinu i po dana po odlasku legendarnog Litvanca, Voriorsi sa sedmog mesta draftuju Stefa Karija, 2011. Kleja Tompsona i napokon 2012. i Drejmonda Grina.

"Ratnici" su tada započeli dinastiju u kojoj se kasnije nije snašao ni srpski igrač, Nemanja Nedović.

Golden Stejt je posle pobede u trećoj utakmici velikog finala NBA nad Klivlend Kavalirsima (118:113) nadomak druge titule šampiona u poslednje tri godine, a košarkaški stručnjaci smatraju da će im ostali timovi teško parirati, ukoliko se "novi" Voriorsi održe na okupu nekoliko godina.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar