Сутра избори у Великој Британији

Британски политичари завршили су посљедње обраћање гласачима пред сутрашње ванредне парламентарне изборе, који ће дефинисати приступ Велике Британије преговорима о напуштању ЕУ, пренијели су британски медији.

Свијет 07.06.2017 | 21:42
Сутра избори у Великој Британији
Медији констатују да су предстојећи избори, као и посљедња седмица кампање, пали у сјенку недавних терористичких напада у Лондону и Манчестеру.

Британски премијер Тереза Меј позвала је на ванредне парламентарне изборе прије скоро два мјесеца, у намјери да ојача парламентарну већину пред почетак преговора о "Брегзиту".

Мејева је на митингу у Норичу изјавила је да би гласачи требало да поставе себи иста питања као и на самом почетку кампање и да се, прије свега, запитају коме вјерују да ће успоставити јаку и стабилну власт која ће да постигне споразум који је најбољи за Велику Британију у Европи.

Лидер британске опозиције Џереми Корбин изјавио је током митинга у Корвин Беју на сјеверу Велса да је избор веома једноставан и да Британци могу да изаберу "још пет година под тренутном Владом, што подразумијева још пет година штедње, још пет година разних резова или могу да изаберу нешто друго".

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар