Sutra izbori u Velikoj Britaniji

Britanski političari završili su posljednje obraćanje glasačima pred sutrašnje vanredne parlamentarne izbore, koji će definisati pristup Velike Britanije pregovorima o napuštanju EU, prenijeli su britanski mediji.

Svijet 07.06.2017 | 21:42
Sutra izbori u Velikoj Britaniji
Mediji konstatuju da su predstojeći izbori, kao i posljednja sedmica kampanje, pali u sjenku nedavnih terorističkih napada u Londonu i Mančesteru.

Britanski premijer Tereza Mej pozvala je na vanredne parlamentarne izbore prije skoro dva mjeseca, u namjeri da ojača parlamentarnu većinu pred početak pregovora o "Bregzitu".

Mejeva je na mitingu u Noriču izjavila je da bi glasači trebalo da postave sebi ista pitanja kao i na samom početku kampanje i da se, prije svega, zapitaju kome vjeruju da će uspostaviti jaku i stabilnu vlast koja će da postigne sporazum koji je najbolji za Veliku Britaniju u Evropi.

Lider britanske opozicije Džeremi Korbin izjavio je tokom mitinga u Korvin Beju na sjeveru Velsa da je izbor veoma jednostavan i da Britanci mogu da izaberu "još pet godina pod trenutnom Vladom, što podrazumijeva još pet godina štednje, još pet godina raznih rezova ili mogu da izaberu nešto drugo".

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar