ЕП: "Орлићи" насмијани одлетјели у Пољску!

Млада репрезентација Србије (играчи до 21 године) отпутовала је на Европско првенство у Пољској. Урош Ђурђевић напунио батерије.

Фудбал 07.06.2017 | 18:30
ЕП: "Орлићи" насмијани одлетјели у Пољску!
Шта и колико може екипа коју предводи Ненад Лалатовић?

Надамо се да ће нас Млада фудбалска репрезентација, у којој има и "златних Новозеланђана", оправдати реноме и појединални квалитет, иако је, како је рекао селектор, у "групи смрти".

Насмејани и ведри, српски фудбалери су "чекирали" авионске карте и потом се укрцали у авион за Пољску, на Европско првенство, које ће бити одржано од од 16. до 30. јуна. Србија ће прво играти против Португала 17. јуна, затим против Македоније 20. јуна, а последња утакмица у Групи Б је против Шпаније, 23. јуна.

У односу на првобитни списак, Лалатовић је направио неколико измена. Лацио је забранио Сергеју Милинковићу Савићу да игра на ЕП, јер није у званичном календару УЕФА, па је накнадно позван Михаило Ристић из Црвене звезде (кога није било на првобитном списку па се љутнуо), а уместо Бориса Радуновића из Аталанте позвао чувара мреже Базела Ђорђа Николића. Такође, из А тима у Младу је прекомандован Саша Лукић.

Уочи одласка на ЕП, Лалатовић је истакао да не жели да оптерећује играче медаљом.

"Најбитније је да се прође група и најбитнија је прва утакмица против Португала. Треба бити реалан и спустити лопту и до првенства радити у миру... Ми смо у најтежој групи. Селекција Португала није изгубила две и по године, показали су да су сјајна екипа. Затим Македонија која је елиминисала Француску и ту су показали квалитет, нико не сме да их потцени, а о Шпанији не треба трошити речи. Али, колико они имају добре играче, имамо и ми. Не бојимо се никога, у тиму имамо бивше европске и светске шампионе", рекао је Лалатовић.

О СЕРГЕЈУ МИЛИНКОВИЋУ САВИЋУ

"Изостанак Сергеја, кога изузетно ценим и који је јако добар играч, велики је хендикеп за нас. Он је један од најтраженијих младих играча Европе. Јако добро је што је дошао да подржи репрезентативце, али морамо сада да се окренемо ка другима који ће играти уместо њега. Верујем да ће надокнадити његов изостанак и да се то неће осетити", рекао је Лалатовић.

Играчи, попут селектора, истичу да ће прва утакмица против Португала бити најважнија, можда и пресудна.

"Није нимало лака група, као што је рекао селектор, група смрти. Али, спремамо се и почињемо одмах анализу игре Португала. То нам је најважнија утакмица јер је прва и победом бисмо направили велики корак ка полуфиналу", рекао је Урош Ђурђевић, најбољи стрелац у тек завршеној сезони у Суперлиги Србије.

Нападач Партизана имао је нешто више дана одмора од остатка екипе. 

"Прикључио сам се екипи пре два дана, они можда имају три, четири тренинга више од мене, али успео сам да се одморим и одмах прикључим тренинзима. Селектор ми је дао седам дана више одмора, била је напорна сезона, поготово на крају када смо играли средом и суботом, али успео сам да се одморим и спреман сам за Европско првенство", рекао је Ђурђевић новинарима уочи пута у Пољску.

Фудбалер средине терена Немања Максимовић сагласио се да је утакмица против Португала најважнија.

"Окупили смо се пре пет, шест дана, радли смо много на физичкој спреми. Од сутра се припремамо за Португал. Имамо три изузетна противника у групи, сувишно је трошити речи о њиховом квалитету, сигурно је да су квалитетни чим су дошли на Европско првенство. Идемо корак по корак, најважнија је прва утакмица, ако успемо да победимо велике су нам шансе да прођемо групу", рекао је фудбалер Астане Максимовић.

Србију ће на ЕП у Пољској представљати:

голмани: Вања Милинковић Савић (Лехија), Филип Манојловић (Црвена звезда), Ђорђе Николић (Базел);

одбрана: Милан Гајић (Бордо), Александар Филиповић (Вождовац), Мирослав Богосавац (Чукарички), Вукашин Јовановић (Бордо), Радован Панков (Урал), Милош Вељковић (Вердер), Никола Миленковић (Партизан), Немања Антонов (Грасхоперс);

средњи ред: Андрија Живковић (Бенфика), Немања Максимовић (Астана), Дејан Мелег (Војводина), Марко Грујић (Ливерпул), Срђан Плавшић (Црвена звезда), Михаило Ристић (Црвена звезда), Немања Радоњић (Чукарички), Саша Лукић (Торино), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт);

нападачи: Александар Чаврић (Слован, Братислава), Огњен Ожеговић (Чукарички) и Урош Ђурђевић (Партизан).

***Пре две године, на Светском омладинском првенству (играчи до 20 година) Србија је била првак света. У тој екипи били су (а сада су у Младој репрезентацији): Милан Гајић, Немања Антонов, Милош Вељковић, Немања Максимовић, Мијат Гаћиновић, Андрија Живковић, Филип Манојловић, Вукашин Јовановић, Марко Грујић, Радован Панков и Вања Милинковић-Савић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар