EP: "Orlići" nasmijani odletjeli u Poljsku!

Mlada reprezentacija Srbije (igrači do 21 godine) otputovala je na Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Uroš Đurđević napunio baterije.

Fudbal 07.06.2017 | 18:30
EP: "Orlići" nasmijani odletjeli u Poljsku!
Šta i koliko može ekipa koju predvodi Nenad Lalatović?

Nadamo se da će nas Mlada fudbalska reprezentacija, u kojoj ima i "zlatnih Novozelanđana", opravdati renome i pojedinalni kvalitet, iako je, kako je rekao selektor, u "grupi smrti".

Nasmejani i vedri, srpski fudbaleri su "čekirali" avionske karte i potom se ukrcali u avion za Poljsku, na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano od od 16. do 30. juna. Srbija će prvo igrati protiv Portugala 17. juna, zatim protiv Makedonije 20. juna, a poslednja utakmica u Grupi B je protiv Španije, 23. juna.

U odnosu na prvobitni spisak, Lalatović je napravio nekoliko izmena. Lacio je zabranio Sergeju Milinkoviću Saviću da igra na EP, jer nije u zvaničnom kalendaru UEFA, pa je naknadno pozvan Mihailo Ristić iz Crvene zvezde (koga nije bilo na prvobitnom spisku pa se ljutnuo), a umesto Borisa Radunovića iz Atalante pozvao čuvara mreže Bazela Đorđa Nikolića. Takođe, iz A tima u Mladu je prekomandovan Saša Lukić.

Uoči odlaska na EP, Lalatović je istakao da ne želi da opterećuje igrače medaljom.

"Najbitnije je da se prođe grupa i najbitnija je prva utakmica protiv Portugala. Treba biti realan i spustiti loptu i do prvenstva raditi u miru... Mi smo u najtežoj grupi. Selekcija Portugala nije izgubila dve i po godine, pokazali su da su sjajna ekipa. Zatim Makedonija koja je eliminisala Francusku i tu su pokazali kvalitet, niko ne sme da ih potceni, a o Španiji ne treba trošiti reči. Ali, koliko oni imaju dobre igrače, imamo i mi. Ne bojimo se nikoga, u timu imamo bivše evropske i svetske šampione", rekao je Lalatović.

O SERGEJU MILINKOVIĆU SAVIĆU

"Izostanak Sergeja, koga izuzetno cenim i koji je jako dobar igrač, veliki je hendikep za nas. On je jedan od najtraženijih mladih igrača Evrope. Jako dobro je što je došao da podrži reprezentativce, ali moramo sada da se okrenemo ka drugima koji će igrati umesto njega. Verujem da će nadoknaditi njegov izostanak i da se to neće osetiti", rekao je Lalatović.

Igrači, poput selektora, ističu da će prva utakmica protiv Portugala biti najvažnija, možda i presudna.

"Nije nimalo laka grupa, kao što je rekao selektor, grupa smrti. Ali, spremamo se i počinjemo odmah analizu igre Portugala. To nam je najvažnija utakmica jer je prva i pobedom bismo napravili veliki korak ka polufinalu", rekao je Uroš Đurđević, najbolji strelac u tek završenoj sezoni u Superligi Srbije.

Napadač Partizana imao je nešto više dana odmora od ostatka ekipe. 

"Priključio sam se ekipi pre dva dana, oni možda imaju tri, četiri treninga više od mene, ali uspeo sam da se odmorim i odmah priključim treninzima. Selektor mi je dao sedam dana više odmora, bila je naporna sezona, pogotovo na kraju kada smo igrali sredom i subotom, ali uspeo sam da se odmorim i spreman sam za Evropsko prvenstvo", rekao je Đurđević novinarima uoči puta u Poljsku.

Fudbaler sredine terena Nemanja Maksimović saglasio se da je utakmica protiv Portugala najvažnija.

"Okupili smo se pre pet, šest dana, radli smo mnogo na fizičkoj spremi. Od sutra se pripremamo za Portugal. Imamo tri izuzetna protivnika u grupi, suvišno je trošiti reči o njihovom kvalitetu, sigurno je da su kvalitetni čim su došli na Evropsko prvenstvo. Idemo korak po korak, najvažnija je prva utakmica, ako uspemo da pobedimo velike su nam šanse da prođemo grupu", rekao je fudbaler Astane Maksimović.

Srbiju će na EP u Poljskoj predstavljati:

golmani: Vanja Milinković Savić (Lehija), Filip Manojlović (Crvena zvezda), Đorđe Nikolić (Bazel);

odbrana: Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Voždovac), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Vukašin Jovanović (Bordo), Radovan Pankov (Ural), Miloš Veljković (Verder), Nikola Milenković (Partizan), Nemanja Antonov (Grashopers);

srednji red: Andrija Živković (Benfika), Nemanja Maksimović (Astana), Dejan Meleg (Vojvodina), Marko Grujić (Liverpul), Srđan Plavšić (Crvena zvezda), Mihailo Ristić (Crvena zvezda), Nemanja Radonjić (Čukarički), Saša Lukić (Torino), Mijat Gaćinović (Ajntraht);

napadači: Aleksandar Čavrić (Slovan, Bratislava), Ognjen Ožegović (Čukarički) i Uroš Đurđević (Partizan).

***Pre dve godine, na Svetskom omladinskom prvenstvu (igrači do 20 godina) Srbija je bila prvak sveta. U toj ekipi bili su (a sada su u Mladoj reprezentaciji): Milan Gajić, Nemanja Antonov, Miloš Veljković, Nemanja Maksimović, Mijat Gaćinović, Andrija Živković, Filip Manojlović, Vukašin Jovanović, Marko Grujić, Radovan Pankov i Vanja Milinković-Savić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar