Меша: Пјанић ће вјероватно бити спреман за Грке!

Мехмед Баждаревић је оптимистичан у вези с наступом Миралема Пјанића у утакмици против Грчке, након што је фудбалер Јувентуса напустио финале Лиге шампиона због повреде.

Фудбал 07.06.2017 | 19:15
Меша: Пјанић ће вјероватно бити спреман за Грке!
Селектор репрезентације Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић данас је у Зеници рекао како ће Миралем Пјанић навјероватније бити спреман за сусрет против Грчке у петак.

"Мислим да су вијести повољне и добре што се тиче налаза и свега оног што је медицински тим урадио. Нема знакова теже повреде, ради се о ударцу. Ми ћемо урадити све што треба у ова два дана да Миралем буде спреман за тренинг сутра навече на 'Билином пољу'. Вијести су јако добре и надам се да се одморио од суботе. Све је у најбољем реду",рекао је Баждаревић.

Бх. селектор је рекао да играчи раде добро и с пуно жеље.

"Улазимо у завршну фазу тактичко-техничког спремања и мислим да ће бити изузетно важна наша жеља и воља и могућност. Задња је утакмица у овом такмичарском периоду. Имамо довољно снаге и квалитета да заједно с нашим навијачима направимо добар резултат", рекао је Баждаревић.

Он је додао да се неће освртати на евентуалне провокације и да се о томе превише прича.

"Нас највише треба да брине игра грчке репрезентације. Морамо бити паметнији и стрпљивији и да учинимо све. Ја се не бојим провокација и морамо бити концентрисани и стрпљиви. Чинимо све да се спремимо за све опције и важно је колико дати снаге и енергије и памети. Може се десити да Грчка игра затворено, мада сумњам јер су растерећенији. Играчи им долазе расположени и оптимистични, они мисле да имају своју шансу да изненаде репрезентацију БиХ", закључио је Баждаревић.

Везни играч ПАОК-а Гојко Цимирот изјавио је како ће против Грчке бити тешка утакмица.

"Знам да ће и Грке чекати тешка утакмица. Кад су говорили о недостацима, за нас кажу да смо квалитетан противник и да неће бити нимало лако. Ради се о квалитетној репрезентацији што говори задња утакмица против Белгије коју су играли неријешено. У везном реду су квалитетни и имају добре играче. Како ми будемо играли, и мислим да ће играти дефанзивно јер им недостаје четири или пет квалитетних играча. Одлука је на селектору, а сваки играч жели да игра. Треба дати свој максимум. Требамо се и психички припремити", рекао је Цимирот.

Сусрет БиХ - Грчка игра се у петак на стадиону "Билино поље", у оквиру шестог кола квалификација групе Х за Свјетско првенство у Русији 2018. године.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар