Meša: Pjanić će vjerovatno biti spreman za Grke!

Mehmed Baždarević je optimističan u vezi s nastupom Miralema Pjanića u utakmici protiv Grčke, nakon što je fudbaler Juventusa napustio finale Lige šampiona zbog povrede.

Fudbal 07.06.2017 | 19:15
Meša: Pjanić će vjerovatno biti spreman za Grke!
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević danas je u Zenici rekao kako će Miralem Pjanić navjerovatnije biti spreman za susret protiv Grčke u petak.

"Mislim da su vijesti povoljne i dobre što se tiče nalaza i svega onog što je medicinski tim uradio. Nema znakova teže povrede, radi se o udarcu. Mi ćemo uraditi sve što treba u ova dva dana da Miralem bude spreman za trening sutra naveče na 'Bilinom polju'. Vijesti su jako dobre i nadam se da se odmorio od subote. Sve je u najboljem redu",rekao je Baždarević.

Bh. selektor je rekao da igrači rade dobro i s puno želje.

"Ulazimo u završnu fazu taktičko-tehničkog spremanja i mislim da će biti izuzetno važna naša želja i volja i mogućnost. Zadnja je utakmica u ovom takmičarskom periodu. Imamo dovoljno snage i kvaliteta da zajedno s našim navijačima napravimo dobar rezultat", rekao je Baždarević.

On je dodao da se neće osvrtati na eventualne provokacije i da se o tome previše priča.

"Nas najviše treba da brine igra grčke reprezentacije. Moramo biti pametniji i strpljiviji i da učinimo sve. Ja se ne bojim provokacija i moramo biti koncentrisani i strpljivi. Činimo sve da se spremimo za sve opcije i važno je koliko dati snage i energije i pameti. Može se desiti da Grčka igra zatvoreno, mada sumnjam jer su rasterećeniji. Igrači im dolaze raspoloženi i optimistični, oni misle da imaju svoju šansu da iznenade reprezentaciju BiH", zaključio je Baždarević.

Vezni igrač PAOK-a Gojko Cimirot izjavio je kako će protiv Grčke biti teška utakmica.

"Znam da će i Grke čekati teška utakmica. Kad su govorili o nedostacima, za nas kažu da smo kvalitetan protivnik i da neće biti nimalo lako. Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji što govori zadnja utakmica protiv Belgije koju su igrali neriješeno. U veznom redu su kvalitetni i imaju dobre igrače. Kako mi budemo igrali, i mislim da će igrati defanzivno jer im nedostaje četiri ili pet kvalitetnih igrača. Odluka je na selektoru, a svaki igrač želi da igra. Treba dati svoj maksimum. Trebamo se i psihički pripremiti", rekao je Cimirot.

Susret BiH - Grčka igra se u petak na stadionu "Bilino polje", u okviru šestog kola kvalifikacija grupe H za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar