Миха у Бијељини: Кад забораве рат, кад дођу млађи...

Синиша Михајловић посетио је у Бијељини турнир на којем учествују младе категорије клубова из региона. Добар повод и за разговор о регионалној лиги.

Фудбал 07.06.2017 | 18:45
Миха у Бијељини: Кад забораве рат, кад дођу млађи...
Првог дана традиоционалног турнира фудбалских нада "Турнир пријатељства" у Бијељини, Саво Милошевић и организатори дочекали су велика и звучна имена овдашњих фудбала.

Синиша Михајловић, Славиша Јокановић, Хусреф Мусемић и други посетили су терене етно села Станишићи и задовољни климали главом, гледајући како почиње четврто издање овог турнира, на којем ове сезоне учествује пет тимова из Србије.

"Први пут сам овде, али видим да су овде скоро сви најбољи клубови из бивше Југославије. То је много добро за све, поготово за ову децу", рекао је Михајловић.

"Имао сам ту срећу да сам играо првенство старе Југославије. То је била квалитетна лига која је подразумевала и путовања у Мостар, Загреб, Сарајево, Сплит и многе друге градове. Зато је за ову децу много важно да на овом турниру виде где се налазе, да знају да ли су испред или иза осталих, као и шта треба да раде. Али и да се истовремено друже. Било би лепо да се овај пример пренесе и на сениоре. Али не знам када би то реално могло да се догоди", додао је он.

Логично следеће питање било је - да ли мисли да је сазрело време за регионалну лигу?

"Нема их још увек. Али, што да не, за једно десетак, 15 година, када се рат буде заборавио и када се промене генерације. Неће то никада бити као што је некада било, али можда и не треба да буде. До тада, овај турнир је веома позитивна ствар. Па ко зна, можда и крене та нека лига која би помогла свим клубовима у региону", додао је Михајловић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар