Miha u Bijeljini: Kad zaborave rat, kad dođu mlađi...

Siniša Mihajlović posetio je u Bijeljini turnir na kojem učestvuju mlade kategorije klubova iz regiona. Dobar povod i za razgovor o regionalnoj ligi.

Fudbal 07.06.2017 | 18:45
Miha u Bijeljini: Kad zaborave rat, kad dođu mlađi...
Prvog dana tradiocionalnog turnira fudbalskih nada "Turnir prijateljstva" u Bijeljini, Savo Milošević i organizatori dočekali su velika i zvučna imena ovdašnjih fudbala.

Siniša Mihajlović, Slaviša Jokanović, Husref Musemić i drugi posetili su terene etno sela Stanišići i zadovoljni klimali glavom, gledajući kako počinje četvrto izdanje ovog turnira, na kojem ove sezone učestvuje pet timova iz Srbije.

"Prvi put sam ovde, ali vidim da su ovde skoro svi najbolji klubovi iz bivše Jugoslavije. To je mnogo dobro za sve, pogotovo za ovu decu", rekao je Mihajlović.

"Imao sam tu sreću da sam igrao prvenstvo stare Jugoslavije. To je bila kvalitetna liga koja je podrazumevala i putovanja u Mostar, Zagreb, Sarajevo, Split i mnoge druge gradove. Zato je za ovu decu mnogo važno da na ovom turniru vide gde se nalaze, da znaju da li su ispred ili iza ostalih, kao i šta treba da rade. Ali i da se istovremeno druže. Bilo bi lepo da se ovaj primer prenese i na seniore. Ali ne znam kada bi to realno moglo da se dogodi", dodao je on.

Logično sledeće pitanje bilo je - da li misli da je sazrelo vreme za regionalnu ligu?

"Nema ih još uvek. Ali, što da ne, za jedno desetak, 15 godina, kada se rat bude zaboravio i kada se promene generacije. Neće to nikada biti kao što je nekada bilo, ali možda i ne treba da bude. Do tada, ovaj turnir je veoma pozitivna stvar. Pa ko zna, možda i krene ta neka liga koja bi pomogla svim klubovima u regionu", dodao je Mihajlović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar