Кога Бекер види на врху?

Бивши тренер Новака Ђоковића предност да окончају годину на првом месту даје четворици играча пре Србина!

Тенис 07.06.2017 | 17:00
Кога Бекер види на врху?
Борис Бекер већ дуго није тренер Новака Ђоковић, али без обзира на то помно прати све што се дешава око њега, као и развој на светској тениској сцени.

Легендарни Немац не верује да ће водећи тандем Ђоковић - Енди Мареј остати на врху на крају године, већ је предност дао тренутно четвртом, односно петом играчу света.

Изјавио је да су судећи по форми и резултатима Рафаел Надал и Роџер Федерер главни фаворити да сезону заврше на првом месту АТП листе.

"Све је отворено. За мене су Рафа и Роџер фаворити, потом Доминик Тим и Саша Зверев, а не Ђоковић и Мареј, иако мислим да ће се вратити у стару форму", рекао је Бекер за швајцарски "Тагес Анзеигер".

Бекер је поновио да је Ђоковић направио прави потез ангажовањем Андреа Агасија на месту тренера.

"Мој одлазак је ситуација као у фудбалу, имаш 15-20 играча и познату причу о смени. Задовољан сам што ме је Агаси наследио. Мислим да та сарадња може да буде успешна због харизме, личности и схватања тениса. Агаси и Новак су двојица можда и највећих тенисера икада".

Бекер је, уједно, стао у одбрану Ђоковића после критика због слабијих резултата.

"Новак је освојио све и можда се мало уморио од тениса, све разумем. У другом делу сезоне није био у кризи, освојио је Торонто и стигао до финала на УС Опену и завршном мастерсу, што је одличан резултат. А, рецимо Надал није три године освојио гренд слем титулу и нико ништа лоше не говори о томе", закључио је Бекер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар