Koga Beker vidi na vrhu?

Bivši trener Novaka Đokovića prednost da okončaju godinu na prvom mestu daje četvorici igrača pre Srbina!

Tenis 07.06.2017 | 17:00
Koga Beker vidi na vrhu?
Boris Beker već dugo nije trener Novaka Đoković, ali bez obzira na to pomno prati sve što se dešava oko njega, kao i razvoj na svetskoj teniskoj sceni.

Legendarni Nemac ne veruje da će vodeći tandem Đoković - Endi Marej ostati na vrhu na kraju godine, već je prednost dao trenutno četvrtom, odnosno petom igraču sveta.

Izjavio je da su sudeći po formi i rezultatima Rafael Nadal i Rodžer Federer glavni favoriti da sezonu završe na prvom mestu ATP liste.

"Sve je otvoreno. Za mene su Rafa i Rodžer favoriti, potom Dominik Tim i Saša Zverev, a ne Đoković i Marej, iako mislim da će se vratiti u staru formu", rekao je Beker za švajcarski "Tages Anzeiger".

Beker je ponovio da je Đoković napravio pravi potez angažovanjem Andrea Agasija na mestu trenera.

"Moj odlazak je situacija kao u fudbalu, imaš 15-20 igrača i poznatu priču o smeni. Zadovoljan sam što me je Agasi nasledio. Mislim da ta saradnja može da bude uspešna zbog harizme, ličnosti i shvatanja tenisa. Agasi i Novak su dvojica možda i najvećih tenisera ikada".

Beker je, ujedno, stao u odbranu Đokovića posle kritika zbog slabijih rezultata.

"Novak je osvojio sve i možda se malo umorio od tenisa, sve razumem. U drugom delu sezone nije bio u krizi, osvojio je Toronto i stigao do finala na US Openu i završnom mastersu, što je odličan rezultat. A, recimo Nadal nije tri godine osvojio grend slem titulu i niko ništa loše ne govori o tome", zaključio je Beker.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar