Прошла година била најуспјешнија

Потребно је казати пар чињеница. Прво је питање зашто је неповратно изгубљено осам година од момента када је потписан ССП, ко је уствари тада био задужен да води процесе ЕУ интеграција и зашто је БиХ која је 2008. године била у истом статусу са Хрватском и осталим земљама регије, дочекала 2015. годину у статусу бокираних ЕУ процеса, казао је данас предсједавајући Савјета минисатара Денис Звиздић.

Босна и Херцеговина 07.06.2017 | 13:42
Прошла година била најуспјешнија
Он је подсјетио да је прошла година била најуспјешнија за БиХ у погледу ЕУ интеграција те да се власт приближава своме мандатном циљу.

„Управо овај Савјет министара покренуо је те процесе и прошла година била је најуспјешнија година када смо остарили све зацртане циљеве и да идемо ка мандатном циљу ове власти а то је добивање кандидатског статуса што ће отворити ново поглавље између БиХ и ЕУ“., нагласио је Звиздић.

Додао је степен реализације обавеза из Акционог плана у већој мјери испуњен.

 „Реализовали смо све обавезе у складу са Акционим планом који је везан за Реформску агенду. Степен реализације у прве двије године је прешао 80 посто и имајући у виду да су велики степен реалиизације постигли ентитети мжемо рећи да имамо позитивне резулатете у смислу раста виталних економских параметара а посебно се то тиче извоза као једног од кључних параметара а забиљежен је и повећани нивоу запослености, казао је Звиздић.

Додао је да битан сегмент представља регионална сарадња због које је БиХ похваљена, те је то један од кључних приоритета, поготово сарадња са нашим првим сусједима.

(Вијести)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Милица

07.06.2017 11:52

Ах, шта је вама све успјешно! Ништа ви нисте постигни, сваке године се дубље тоне, а нарочито ове двије године су достигле дно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

07.06.2017 12:25

Њима је успјесна а овце (народ) ко ј..е . :)

Name

Клин и плоца

07.06.2017 14:54

Стварност у клин политицари у плоцу.Стварноср је потпуно расуло.Политицари прицају о успјеху.Нико њима не мозе скинути љубицасте наоцале.Потпуна лудница.Господине у БиХ ниста не ваља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрзим босну

07.06.2017 18:48

Па ста цете оцекиват позитивно у вјестацкој творевини тзв беиха.све на силу И о рук систем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.06.2017 21:45

Тако је сто је прије нестане боље овакве БиХ неслузи никоме на добро бит Казе напредовали ал кад додјем питању борбе против тероризма опет на поцетак и на црну листу

Name

Рики

07.06.2017 21:52

Само будала мозе повјероват да ЦЕ БиХ у ЕУ мислите Зиеле они белаја себи знају они добро гдје је легло зла само сто испастају и друго ради тога зато је треба разјбат сто прије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срецко

07.06.2017 22:09

Незнам како то мислите извести да БиХ удје у ЕУ СА исламском декларацијом или СЕ бакир одрице бабине Идеологие уста сумњам Али знам да заједно неиде

ОДГОВОРИТЕ