Prošla godina bila najuspješnija

Potrebno je kazati par činjenica. Prvo je pitanje zašto je nepovratno izgubljeno osam godina od momenta kada je potpisan SSP, ko je ustvari tada bio zadužen da vodi procese EU integracija i zašto je BiH koja je 2008. godine bila u istom statusu sa Hrvatskom i ostalim zemljama regije, dočekala 2015. godinu u statusu bokiranih EU procesa, kazao je danas predsjedavajući Savjeta minisatara Denis Zvizdić.

Bosna i Hercegovina 07.06.2017 | 13:42
Prošla godina bila najuspješnija
On je podsjetio da je prošla godina bila najuspješnija za BiH u pogledu EU integracija te da se vlast približava svome mandatnom cilju.

„Upravo ovaj Savjet ministara pokrenuo je te procese i prošla godina bila je najuspješnija godina kada smo ostarili sve zacrtane ciljeve i da idemo ka mandatnom cilju ove vlasti a to je dobivanje kandidatskog statusa što će otvoriti novo poglavlje između BiH i EU“., naglasio je Zvizdić.

Dodao je stepen realizacije obaveza iz Akcionog plana u većoj mjeri ispunjen.

 „Realizovali smo sve obaveze u skladu sa Akcionim planom koji je vezan za Reformsku agendu. Stepen realizacije u prve dvije godine je prešao 80 posto i imajući u vidu da su veliki stepen realiizacije postigli entiteti mžemo reći da imamo pozitivne rezulatete u smislu rasta vitalnih ekonomskih parametara a posebno se to tiče izvoza kao jednog od ključnih parametara a zabilježen je i povećani nivou zaposlenosti, kazao je Zvizdić.

Dodao je da bitan segment predstavlja regionalna saradnja zbog koje je BiH pohvaljena, te je to jedan od ključnih prioriteta, pogotovo saradnja sa našim prvim susjedima.

(Vijesti)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Milica

07.06.2017 11:52

Ah, šta je vama sve uspješno! Ništa vi niste postigni, svake godine se dublje tone, a naročito ove dvije godine su dostigle dno.

ODGOVORITE
Name

Igor

07.06.2017 12:25

Njima je uspjesna a ovce (narod) ko j..e . :)

Name

Klin i ploca

07.06.2017 14:54

Stvarnost u klin politicari u plocu.Stvarnosr je potpuno rasulo.Politicari pricaju o uspjehu.Niko njima ne moze skinuti ljubicaste naocale.Potpuna ludnica.Gospodine u BiH nista ne valja.

ODGOVORITE
Name

mrzim bosnu

07.06.2017 18:48

Pa sta cete ocekivat pozitivno u vjestackoj tvorevini tzv beiha.sve na silu I o ruk sistem

ODGOVORITE
Name

Re

07.06.2017 21:45

Tako je sto je prije nestane bolje ovakve BiH nesluzi nikome na dobro bit Kaze napredovali al kad dodjem pitanju borbe protiv terorizma opet na pocetak i na crnu listu

Name

Riki

07.06.2017 21:52

Samo budala moze povjerovat da CE BiH u EU mislite Ziele oni belaja sebi znaju oni dobro gdje je leglo zla samo sto ispastaju i drugo radi toga zato je treba razjbat sto prije

ODGOVORITE
Name

Srecko

07.06.2017 22:09

Neznam kako to mislite izvesti da BiH udje u EU SA islamskom deklaracijom ili SE bakir odrice babine Ideologie usta sumnjam Ali znam da zajedno neide

ODGOVORITE