Босић: ОХР је на одласку!

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић,након засједања са политичким директорима из држава чланица Управног одбора Савјета за примјену мира (ПИЦ), је новинарима казао да је ОХР, према његовим информацијама, на одласку из БиХ.

Босна и Херцеговина 07.06.2017 | 14:01
Босић: ОХР је на одласку!
"Мислим да је евидентно да је ОХР завршио своју мисију. Слиједи смањивање, и евидентно је да су на одласку. То би била добра вијест када би била повезана са стварним напретком БиХ", казао је Босић.

У Сарајеву се данас наставља дводневно засједање Управног одбора Савјета за примјену мира, а политички директори ПИЦ-а, како је најављено, данас ће разговарати с члановима колегија Представничког и Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине.

Босић је казао и то да постојање ПИЦ-а јасно говори да БиХ није успјела, да међународна заједница доноси одлуке које доказују да БиХ није још суверена држава, те да проблеми постоје и да су свима јасни.

"Главни проблем је економија, а она осликава стање друштва. Стање је такво да постоји раст ГДП-а, али да је јасно да се дуго година нећемо извући из сиромаштва", оцијенио је Босић.

"Главни проблем свих је непостојање правне државе и система. Видјет ћемо да ли постоји политичка воља која може промијенити ситуацију у правосуђу, откочити проблеме криминала и корупције", казао је Босић.

Он је оцијенио да велика политичка питања, попут изборног и уставног закона требају остати секундарна, јер теме попут економије, здравства и проблема грађана требају заузети примат.



(Н1)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Бајо

07.06.2017 09:26

Па гос. Босицу дали це нам по одласка охр бити боље ? Ко опљацка ову земљу и ста су доприњели развоју И просперитету дрзаве И свих њених народа.?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

07.06.2017 09:27

Хоће ли прије него што оду да ураде нешто чиме би надокнадили штету СДС-у проузорковану неоправданим санкцијама 2005. године и десетогодишњем изивљавању над овом партијом. ОХР је створио СНСД и Додика. Било би лијепо да га поведу са собом и ослободе овај народ тиранина којег су сами створили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гоодбyе

07.06.2017 09:29

Наравно да одосе, једва цекају да тек тако баце у воду све напоре које су улозили у окупацију БиХ. И ста би на крају оставили, и коме? Оставили би распад од дрзаве, са корумпираним политицарима и домацим издајницима. Да стварно зеле добро БиХ, допустили би ентитетима да прогласе независност, јер оваква БиХ не функционисе, и нетреба да постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

07.06.2017 09:52

Нема независности на љепе оци, мора се узет поново пуска у руке. Реално ако нема БиХ -нема ни ентитета. Бит це онако како одговара великим силама. У сваком слуцају ја цу навијат из Минхена за све три стране, зависи у којем региону ми буду симпатицни Хрвати,Срби ил Босњаци.Кокица и пиве неце недостајати. Удри те се брацо,ови ријалити су свакако досадни.

Name

Перо Добој

07.06.2017 10:16

ОХР треба да остане само у сиромаснијем дијелу Босне тј Федерацији а у РС нема потребе да еуропске инситуције висе бораве..Ми смо економски гигант наспрам Федрације

ОДГОВОРИТЕ
Name

Епистахије

07.06.2017 10:48

Перо не само економски гигант наспрам Федерације. такодје наспрам и цијеле ЕУ.

Name

ре перо

07.06.2017 10:54

Теби перо изгледа не да фали даска у глави,,вец ти фали цитава пилана.

Name

Напријед

07.06.2017 11:29

Тако Баја казе,а ми мислимо његовом главом. Гласамо за њега и немамо свој став. Ја лицно, не дај БОЗЕ!

Name

Психо Аналитичар

07.06.2017 11:10

Да и вријеме је , а шта ли су чекали до сад...да нас огуле и створе и угуше све оно што је у овом народу било патриотско и људско како неби могли "ништа овим смрадовима људским " које су они довели ,одшколовали, инструирали и поставили...а младост у полутрансу отићи или остати, на кафу или у школу , посла нема ако ниси у странци...гдје се учланити и "коме вјеровати", ако вјере у опште у неког и има...за то вријеме пензионери пребирају по кантама, чекају својих 3% или ти 9 КМ ( а пуно је што јест јест...)обрађују баштице ако ко има, гањају докторе и бога моле да се немуче и умру без пуно муке....Борци , њх више као да нема, расцјепкани у милион организација које незна се чије су и ко их финансира и на који парастос и обиљежавање ,кад и гдје иду, ако у опште и иду...све их је мање...све у свему ко је у ствари и за шта се од нас борио? А власт ,па све је дивно само нек траје , јер ако дође до промјене ићи ће све наглавачке јер у свим државним институцијама налазе се страначки људи који сједе и ћуте...кад је пауза пуне су их улице,одјевени и напуцани миришу као у доба Луја XИВ, лепи су дабоме, ах ко се неби "дичио таквом и том влашћу ...а нас остале ко у ствари јбе кад незнамо "волит власт", а Тите више нема, сад су неки друге Тите који обрћу милијарде само ми то неразумијемо како, а и ко смо ми да разумијемо па били смо код Путина знамо ли ми шта јето за Бога милога...? Биће боље, ако Бог да јер ничија није до зоре ..а умро је и Кашоги нај богатији шверцер на свијету!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

07.06.2017 11:14

То што ови наши политичари причају личи на рачун без крчмара.У принципу ће остати колико велики играчи кажу.Није извјесно да оду , па у држави не функционише ни један ниво власти и у федерацији и у РС-у гдје је РЖР Љубија показао да не постоји јасна скупштинска већина већ интересни кругови које повезују само паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

док

07.06.2017 11:26

Истна је да ОХР треба ићи али тврдња да они доносе неке одлуке су замлаћивање јавности.Која је то последња одлука ОХР-а која је спроведена у дјело?Па они су као енглеска краљица,узимају дебеле паре и желе мир у свијету.Мало се сви не слажу о нечему а мало сви слажу а на крају ништа.Ево сад су се сви сложили да није лијепо што Томсон прави концерт и уздиже НДХ и шта ?Неби ме чудило да оду на концерт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехе

07.06.2017 12:30

ОХР на одласку, а народ исто или на одласку или на издисају. Нема ста обавили су посао са овим домацим изродима за десетку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

07.06.2017 13:00

Видје це те сад гузви пред Амбасадом БиХ у Љубљани сад це сви Словенци код нас долазити тразити посао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мало неозбиљно

07.06.2017 13:31

Мислим да вечина оних који коментаришу овај чланак и Босићеве изјаве не схватају колико би требала бити озбиљна расправа у парламентарној скупштини везано за функционисање правосуђа.Наравно и овдје је потребна вечина да би се изгласали закони о ВСТС-у.Видјећемо какав ће став заузети бошњачке странке у борби против криминала

ОДГОВОРИТЕ
Name

доменгини

07.06.2017 13:33

Браво Миле..То је твојом.заслугом

ОДГОВОРИТЕ