Bosić: OHR je na odlasku!

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić,nakon zasjedanja sa političkim direktorima iz država članica Upravnog odbora Savjeta za primjenu mira (PIC), je novinarima kazao da je OHR, prema njegovim informacijama, na odlasku iz BiH.

Bosna i Hercegovina 07.06.2017 | 14:01
Bosić: OHR je na odlasku!
"Mislim da je evidentno da je OHR završio svoju misiju. Slijedi smanjivanje, i evidentno je da su na odlasku. To bi bila dobra vijest kada bi bila povezana sa stvarnim napretkom BiH", kazao je Bosić.

U Sarajevu se danas nastavlja dvodnevno zasjedanje Upravnog odbora Savjeta za primjenu mira, a politički direktori PIC-a, kako je najavljeno, danas će razgovarati s članovima kolegija Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Bosić je kazao i to da postojanje PIC-a jasno govori da BiH nije uspjela, da međunarodna zajednica donosi odluke koje dokazuju da BiH nije još suverena država, te da problemi postoje i da su svima jasni.

"Glavni problem je ekonomija, a ona oslikava stanje društva. Stanje je takvo da postoji rast GDP-a, ali da je jasno da se dugo godina nećemo izvući iz siromaštva", ocijenio je Bosić.

"Glavni problem svih je nepostojanje pravne države i sistema. Vidjet ćemo da li postoji politička volja koja može promijeniti situaciju u pravosuđu, otkočiti probleme kriminala i korupcije", kazao je Bosić.

On je ocijenio da velika politička pitanja, poput izbornog i ustavnog zakona trebaju ostati sekundarna, jer teme poput ekonomije, zdravstva i problema građana trebaju zauzeti primat.



(N1)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Bajo

07.06.2017 09:26

Pa gos. Bosicu dali ce nam po odlaska ohr biti bolje ? Ko opljacka ovu zemlju i sta su doprinjeli razvoju I prosperitetu drzave I svih njenih naroda.?!

ODGOVORITE
Name

Janko

07.06.2017 09:27

Hoće li prije nego što odu da urade nešto čime bi nadoknadili štetu SDS-u prouzorkovanu neopravdanim sankcijama 2005. godine i desetogodišnjem izivljavanju nad ovom partijom. OHR je stvorio SNSD i Dodika. Bilo bi lijepo da ga povedu sa sobom i oslobode ovaj narod tiranina kojeg su sami stvorili.

ODGOVORITE
Name

goodbye

07.06.2017 09:29

Naravno da odose, jedva cekaju da tek tako bace u vodu sve napore koje su ulozili u okupaciju BiH. I sta bi na kraju ostavili, i kome? Ostavili bi raspad od drzave, sa korumpiranim politicarima i domacim izdajnicima. Da stvarno zele dobro BiH, dopustili bi entitetima da proglase nezavisnost, jer ovakva BiH ne funkcionise, i netreba da postoji.

ODGOVORITE
Name

Kiki

07.06.2017 09:52

Nema nezavisnosti na ljepe oci, mora se uzet ponovo puska u ruke. Realno ako nema BiH -nema ni entiteta. Bit ce onako kako odgovara velikim silama. U svakom slucaju ja cu navijat iz Minhena za sve tri strane, zavisi u kojem regionu mi budu simpaticni Hrvati,Srbi il Bosnjaci.Kokica i pive nece nedostajati. Udri te se braco,ovi rijaliti su svakako dosadni.

Name

Pero Doboj

07.06.2017 10:16

OHR treba da ostane samo u siromasnijem dijelu Bosne tj Federaciji a u RS nema potrebe da europske insitucije vise borave..Mi smo ekonomski gigant naspram Fedracije

ODGOVORITE
Name

Epistahije

07.06.2017 10:48

Pero ne samo ekonomski gigant naspram Federacije. takodje naspram i cijele EU.

Name

re pero

07.06.2017 10:54

Tebi pero izgleda ne da fali daska u glavi,,vec ti fali citava pilana.

Name

Naprijed

07.06.2017 11:29

Tako Baja kaze,a mi mislimo njegovom glavom. Glasamo za njega i nemamo svoj stav. Ja licno, ne daj BOZE!

Name

Psiho Analitičar

07.06.2017 11:10

Da i vrijeme je , a šta li su čekali do sad...da nas ogule i stvore i uguše sve ono što je u ovom narodu bilo patriotsko i ljudsko kako nebi mogli "ništa ovim smradovima ljudskim " koje su oni doveli ,odškolovali, instruirali i postavili...a mladost u polutransu otići ili ostati, na kafu ili u školu , posla nema ako nisi u stranci...gdje se učlaniti i "kome vjerovati", ako vjere u opšte u nekog i ima...za to vrijeme penzioneri prebiraju po kantama, čekaju svojih 3% ili ti 9 KM ( a puno je što jest jest...)obrađuju baštice ako ko ima, ganjaju doktore i boga mole da se nemuče i umru bez puno muke....Borci , njh više kao da nema, rascjepkani u milion organizacija koje nezna se čije su i ko ih finansira i na koji parastos i obilježavanje ,kad i gdje idu, ako u opšte i idu...sve ih je manje...sve u svemu ko je u stvari i za šta se od nas borio? A vlast ,pa sve je divno samo nek traje , jer ako dođe do promjene ići će sve naglavačke jer u svim državnim institucijama nalaze se stranački ljudi koji sjede i ćute...kad je pauza pune su ih ulice,odjeveni i napucani mirišu kao u doba Luja XIV, lepi su dabome, ah ko se nebi "dičio takvom i tom vlašću ...a nas ostale ko u stvari jbe kad neznamo "volit vlast", a Tite više nema, sad su neki druge Tite koji obrću milijarde samo mi to nerazumijemo kako, a i ko smo mi da razumijemo pa bili smo kod Putina znamo li mi šta jeto za Boga miloga...? Biće bolje, ako Bog da jer ničija nije do zore ..a umro je i Kašogi naj bogatiji švercer na svijetu!

ODGOVORITE
Name

Vuk

07.06.2017 11:14

To što ovi naši političari pričaju liči na račun bez krčmara.U principu će ostati koliko veliki igrači kažu.Nije izvjesno da odu , pa u državi ne funkcioniše ni jedan nivo vlasti i u federaciji i u RS-u gdje je RŽR Ljubija pokazao da ne postoji jasna skupštinska većina već interesni krugovi koje povezuju samo pare.

ODGOVORITE
Name

dok

07.06.2017 11:26

Istna je da OHR treba ići ali tvrdnja da oni donose neke odluke su zamlaćivanje javnosti.Koja je to poslednja odluka OHR-a koja je sprovedena u djelo?Pa oni su kao engleska kraljica,uzimaju debele pare i žele mir u svijetu.Malo se svi ne slažu o nečemu a malo svi slažu a na kraju ništa.Evo sad su se svi složili da nije lijepo što Tomson pravi koncert i uzdiže NDH i šta ?Nebi me čudilo da odu na koncert.

ODGOVORITE
Name

hehe

07.06.2017 12:30

OHR na odlasku, a narod isto ili na odlasku ili na izdisaju. Nema sta obavili su posao sa ovim domacim izrodima za desetku!

ODGOVORITE
Name

Mile

07.06.2017 13:00

Vidje ce te sad guzvi pred Ambasadom BiH u Ljubljani sad ce svi Slovenci kod nas dolaziti traziti posao...

ODGOVORITE
Name

Malo neozbiljno

07.06.2017 13:31

Mislim da večina onih koji komentarišu ovaj članak i Bosićeve izjave ne shvataju koliko bi trebala biti ozbiljna rasprava u parlamentarnoj skupštini vezano za funkcionisanje pravosuđa.Naravno i ovdje je potrebna večina da bi se izglasali zakoni o VSTS-u.Vidjećemo kakav će stav zauzeti bošnjačke stranke u borbi protiv kriminala

ODGOVORITE
Name

domengini

07.06.2017 13:33

Bravo Mile..To je tvojom.zaslugom

ODGOVORITE