Засједа Савјет за примјену мира

Чланови Управног одбора Савјета за спровођење мира у БиХ /ПИК/ састаће се данас, другог дана засједања, са члановима колегијума оба дома Парламентарне скупштине БиХ са којима ће разговарати о предстојећим приоритетима за БиХ.

Босна и Херцеговина 07.06.2017 | 09:08
Засједа Савјет за примјену мира
Састанак је предвиђен у 9.00 часова у згради Парламентарне скупштине БиХ.

Након дводневног засједања Управног одбора ПИК-а, високи представник за БиХ Валентин Инцко и његов први замјеник Брус Бертон представиће на конференцији за новинаре у 16.00 часова закључке и коминике.

Како је раније најављено политички директори Управног одбора ПИК-а разговараће о политичкој ситуацији у БиХ са нагласком на тренутно стање у погледу слободе медија.

Сједници ПИК-а, којом предсједава Инцко, првог дана су присуствовали амбасадори Русије у БиХ Петар Иванцов, САД Морин Кормак, Велике Британије Едвард Фергусон, Италије Никола Минас, замјеник помоћника државног секретара САД за европска и евроазијска питања Хојт Брајан Ји, шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк и шеф Мисије ОЕБС у БиХ Џонатан Мур.

Политички директори Управног одбора ПИК-а осудили су јуче митинг подршке Хрватима оптуженим и осуђеним за ратне злочине у Хашком трибуналу, који је најављен за 8. јуни у Мостару, оцијенивши да они који подржавају овакве скупове не дјелују у складу са европским вриједностима, владавином права или властитим декларисаним тежњама ка чланству у ЕУ и учешћу у демократским процесима.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драган

07.06.2017 07:13

Зар о приоритетима БиХ не треба да разговарају изабрани званичници те земље? Мислим, ако је земља суверена, слободна и демократска...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиxy

07.06.2017 13:03

Значи да је вријеме да иде одавде коме није до ратовања. Ко остане нека буде спреман за пушке.

ОДГОВОРИТЕ