Zasjeda Savjet za primjenu mira

Članovi Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira u BiH /PIK/ sastaće se danas, drugog dana zasjedanja, sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH sa kojima će razgovarati o predstojećim prioritetima za BiH.

Bosna i Hercegovina 07.06.2017 | 09:08
Zasjeda Savjet za primjenu mira
Sastanak je predviđen u 9.00 časova u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon dvodnevnog zasjedanja Upravnog odbora PIK-a, visoki predstavnik za BiH Valentin Incko i njegov prvi zamjenik Brus Berton predstaviće na konferenciji za novinare u 16.00 časova zaključke i kominike.

Kako je ranije najavljeno politički direktori Upravnog odbora PIK-a razgovaraće o političkoj situaciji u BiH sa naglaskom na trenutno stanje u pogledu slobode medija.

Sjednici PIK-a, kojom predsjedava Incko, prvog dana su prisustvovali ambasadori Rusije u BiH Petar Ivancov, SAD Morin Kormak, Velike Britanije Edvard Ferguson, Italije Nikola Minas, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Hojt Brajan Ji, šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark i šef Misije OEBS u BiH DŽonatan Mur.

Politički direktori Upravnog odbora PIK-a osudili su juče miting podrške Hrvatima optuženim i osuđenim za ratne zločine u Haškom tribunalu, koji je najavljen za 8. juni u Mostaru, ocijenivši da oni koji podržavaju ovakve skupove ne djeluju u skladu sa evropskim vrijednostima, vladavinom prava ili vlastitim deklarisanim težnjama ka članstvu u EU i učešću u demokratskim procesima.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dragan

07.06.2017 09:13

Zar o prioritetima BiH ne treba da razgovaraju izabrani zvaničnici te zemlje? Mislim, ako je zemlja suverena, slobodna i demokratska...

ODGOVORITE
Name

Pixy

07.06.2017 15:03

Znači da je vrijeme da ide odavde kome nije do ratovanja. Ko ostane neka bude spreman za puške.

ODGOVORITE