Хаос у Техерану, има и мртвих

У парламенту Ирана дошло је до пуцњаве у којој је повређено неколико људи, преноси РТ.

Свијет 07.06.2017 | 08:52
Хаос у Техерану, има и мртвих
Исти извор наводи да је најмање троје људи повређено у инциденту, док Спутњик, позивајући се на новинску агенцију "Тасним", да је у пуцањави у којој су учествовала тројица нападача повређено најмање двоје људи.
 
- Три нападача у Парламенту Ирана, за сада повређено двоје. Наставља се размена ватре - објавила је новинска агенција "Тасним" на свом твитер налогу.



Агенција наводи да је талачка криза тренутно у току и да је један од нападача ухапшен, с тим што и даље нема званичне потврде ових инфоримација.

Истовремено, агенција ФАРС пише да је једна до нападача отворио ватру на чуваре. Према тврдњама ове агенције, повређено је двоје цивила и један чувар Исламске револуционарне гарде, а један азилант ухапшен је у ходнику парламента док је покушавао да побегне.

Нови напад у Техерану

Агенција Тасним преноси да се убрзо након пуцњаве у парламенту догодила још једна у маузолеју Имама Хомеинија у којој има жртва, али није познато да ли има било какве везе са догађајима у парламенту.

Спутњик пише да су у нападу бомбаша-самоубице на југу Техерана повређено је неколико особа, а сам бомбаш погинуо. Агенција Мер преноси да су ухапшена два нападача.

- На основу првих извештаја, једна особа је погинула, а пет их је повређено у пуцњави у маузолеју имама Хомеинија - објавила је агенција Мер.

Иранска државна телевизија објавила је данас на свом сајту да су четворица терориста, укључујући и бомбаша самоубицу напали светилиште некадашњег лидера Ајатолаха Рухолаха Хомеинија. Како је пренела та телевизија, једног од нападача убили су чувари, а поводом напада ухапшена је и једна жена, пореноси АП.

Ајатолах Рухолах Хомеини сматра се покретачем Исламске револуције 1979. године, преноси Ројтерс. Према изјавама појединих сведока, нападач се након тога разнео.
 
(Агенције)


   
 

 
 

 

Коментари / 0

Оставите коментар