Haos u Teheranu, ima i mrtvih

U parlamentu Irana došlo je do pucnjave u kojoj je povređeno nekoliko ljudi, prenosi RT.

Svijet 07.06.2017 | 08:52
Haos u Teheranu, ima i mrtvih
Isti izvor navodi da je najmanje troje ljudi povređeno u incidentu, dok Sputnjik, pozivajući se na novinsku agenciju "Tasnim", da je u pucanjavi u kojoj su učestvovala trojica napadača povređeno najmanje dvoje ljudi.
 
- Tri napadača u Parlamentu Irana, za sada povređeno dvoje. Nastavlja se razmena vatre - objavila je novinska agencija "Tasnim" na svom tviter nalogu.



Agencija navodi da je talačka kriza trenutno u toku i da je jedan od napadača uhapšen, s tim što i dalje nema zvanične potvrde ovih inforimacija.

Istovremeno, agencija FARS piše da je jedna do napadača otvorio vatru na čuvare. Prema tvrdnjama ove agencije, povređeno je dvoje civila i jedan čuvar Islamske revolucionarne garde, a jedan azilant uhapšen je u hodniku parlamenta dok je pokušavao da pobegne.

Novi napad u Teheranu

Agencija Tasnim prenosi da se ubrzo nakon pucnjave u parlamentu dogodila još jedna u mauzoleju Imama Homeinija u kojoj ima žrtva, ali nije poznato da li ima bilo kakve veze sa događajima u parlamentu.

Sputnjik piše da su u napadu bombaša-samoubice na jugu Teherana povređeno je nekoliko osoba, a sam bombaš poginuo. Agencija Mer prenosi da su uhapšena dva napadača.

- Na osnovu prvih izveštaja, jedna osoba je poginula, a pet ih je povređeno u pucnjavi u mauzoleju imama Homeinija - objavila je agencija Mer.

Iranska državna televizija objavila je danas na svom sajtu da su četvorica terorista, uključujući i bombaša samoubicu napali svetilište nekadašnjeg lidera Ajatolaha Ruholaha Homeinija. Kako je prenela ta televizija, jednog od napadača ubili su čuvari, a povodom napada uhapšena je i jedna žena, porenosi AP.

Ajatolah Ruholah Homeini smatra se pokretačem Islamske revolucije 1979. godine, prenosi Rojters. Prema izjavama pojedinih svedoka, napadač se nakon toga razneo.
 
(Agencije)


   
 

 
 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar