Расписан тендер за пасоше

Агенција за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ (ИДДЕЕА) расписала је тендер за набавку пасошких књижица и то након бројних проблема у кашњењу испоруке пасоша компаније ''Милбауер''.

Босна и Херцеговина 06.06.2017 | 15:43
Расписан тендер за пасоше
Оквирни споразум с изабраним понуђачем биће потписан на период од четири године, а вриједност уговора без ПДВ-а износи близу 25,6 милиона КМ.

"У складу с планом јавних набавки Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ (ИДДЕЕА) за 2017. годину расписан је тендер за набавку пасошких књижица. Ради се о отвореном међународном поступку (трајање оквирног споразума је 4 године), а вриједност предметне набавке је 25.641.025,65 КМ без ПДВ-а", рекли су из ИДДЕЕА-е.

Понуде се могу доставити до 20. јула 2017. године.

Ово је већ други тендер који ИДДЕЕА расписује ове године, јер је још 20. фебруара расписан тендер на којем је као најбољи понуђач изабрана компанија ''Милбауер'' из Бање Луке, која је и у претходним годинама израђивала пасоше бх. грађанима.

"Тендер који је расписан 20. фебруара реализован је путем преговарачког поступка. Узимајући у обзир трајање отвореног поступка у складу са Законом о јавним набавкама БиХ, покренут је поступак јавне набавке пасошких књижица", истичу из ИДДЕЕА-е.

Тај уговор је потписан на 12 мјесеци, а ''Милбауер'' се обавезао да ће испоручити максимално 550.000 комада пасошких књижица. Вриједност тог уговора је 11 милиона КМ, с тим да ће ''Милбауеру'' бити исплаћено онолико новца колико израде пасошких књижица.

Ипак већ у априлу и мају појавили су се проблеми, када су се грађани почели жалити на дуга чекања за израду пасоша. Из ИДДЕЕА-е су тада казали да је проблем у кашњењу израде пасоша техничке природе, који има фирма ''Милбауер''.

Незванично, проблем је репроматеријал, односно папир за израду пасоша.

"Констатовано је да је цјелокупан поступак издавања путних исправа отежан првенствено усљед неиспуњавања уговорних обавеза актуелног добављача пасошких књижица фирме ''Милбауер'' Бања Лука, због чега ће ИДДЕЕА предузети радње у циљу наплате уговорних казни", поручили су крајем маја из ИДДЕЕА-е.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

За неповјеровати

06.06.2017 15:11

Ма није могуце да у лудој земљи има неки договор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милбауер

06.06.2017 15:15

Војин Мијатовиц вец пеговара са неким фирмама ЦАВА га задузио зна Војин

ОДГОВОРИТЕ
Name

питам се

06.06.2017 15:57

КОЈА ФУКАРА БИ САДА МОГЛА ДА "побиједи" НА ТЕНДЕРУ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роле

06.06.2017 21:59

Знасе Проблем пасоса ал СЕ неговори истина БиХ је бодјелила пасоса висе него сто ИМА становника а зна СЕ и коме и то је проблем.

ОДГОВОРИТЕ