У Сокоцу одлуке једногласне

Сједница Скупштине општине Соколац одржана је данас без присуства девет одборника опозиционог СНСД, па су све предложене одлуке и информације из обимног дневног реда прихваћене једногласно уз подршку 12 одборника скупштинске већине.

Република Српска 06.06.2017 | 13:57
У Сокоцу одлуке једногласне
Клуб одборника СНСД, који сматра да је председник Скупштине општине Соколац Љубомир Ерић изабран нелегално, доставио је на данашњу седницу образложење зашто не присуствује засједању.

- Пошто је на прошлој сједници Скупштине општине Соколац нелегално изабран предсједник Скупштине, без присуства клуба одборника СНСД и без присуства медија, а то се десило у касним поподневним часовима, Клуб одборника СНСД неће присуствовати сједницама док се не промени нелегално изабрани председник - наводи се у обавјештењу које је прочитано на сједници.

Из Клуба одборника СНСД додају да стоје на располагању да се закаже скупштински колегијум, на којем би био смијењен нелегално изабрани предсједник и да се врати предсједник Скупштине општине Соколац који је легално изабран.

Предсједник СО Соколац Ерић, који је тајним гласањем изабран на сједници 27. априла, тврди да је легално изабран на ту функцију, те напомиње да предсједника локалног парламента може смијенити само орган који га је изабрао и то у случају кад грубо крши статут и Пословник о раду.

- Ја ћу ову функцију обављати све до оног дана до када будем имао скупштинску већину, а када господа из опозиције буду имали довољан број руку за моју смјену, ја ћу се тој одлуци повиновати - рекао је Ерић.

На иницијативу клуба одборника СДС, ПДП и ДНС након проведеног тајног гласања већином гласова смијењен је дотадашњи председник Скупштине општине Соколац и на његову функцију изабран је Ерић.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

грађанин

06.06.2017 12:02

Јесу ли те одлуке важеће?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

06.06.2017 13:58

Ја сам БАЈА и ја сам од цијеле РС направио спрдњу.Нико нас не шљиви више ни два посто,то одговара мени и мојим тајкунима.Крадја до миле воље и нико ништа не може.Е то је моје дјело.

Name

Рајко

06.06.2017 14:23

Зивио Кемо, нас одборник који нам је ово омогуцио!

Name

Бања

06.06.2017 13:43

У Бања луци одлуке једногласне. па шта је ту ненормално ?

ОДГОВОРИТЕ