U Sokocu odluke jednoglasne

Sjednica Skupštine opštine Sokolac održana je danas bez prisustva devet odbornika opozicionog SNSD, pa su sve predložene odluke i informacije iz obimnog dnevnog reda prihvaćene jednoglasno uz podršku 12 odbornika skupštinske većine.

Republika Srpska 06.06.2017 | 13:57
U Sokocu odluke jednoglasne
Klub odbornika SNSD, koji smatra da je predsednik Skupštine opštine Sokolac Ljubomir Erić izabran nelegalno, dostavio je na današnju sednicu obrazloženje zašto ne prisustvuje zasjedanju.

- Pošto je na prošloj sjednici Skupštine opštine Sokolac nelegalno izabran predsjednik Skupštine, bez prisustva kluba odbornika SNSD i bez prisustva medija, a to se desilo u kasnim popodnevnim časovima, Klub odbornika SNSD neće prisustvovati sjednicama dok se ne promeni nelegalno izabrani predsednik - navodi se u obavještenju koje je pročitano na sjednici.

Iz Kluba odbornika SNSD dodaju da stoje na raspolaganju da se zakaže skupštinski kolegijum, na kojem bi bio smijenjen nelegalno izabrani predsjednik i da se vrati predsjednik Skupštine opštine Sokolac koji je legalno izabran.

Predsjednik SO Sokolac Erić, koji je tajnim glasanjem izabran na sjednici 27. aprila, tvrdi da je legalno izabran na tu funkciju, te napominje da predsjednika lokalnog parlamenta može smijeniti samo organ koji ga je izabrao i to u slučaju kad grubo krši statut i Poslovnik o radu.

- Ja ću ovu funkciju obavljati sve do onog dana do kada budem imao skupštinsku većinu, a kada gospoda iz opozicije budu imali dovoljan broj ruku za moju smjenu, ja ću se toj odluci povinovati - rekao je Erić.

Na inicijativu kluba odbornika SDS, PDP i DNS nakon provedenog tajnog glasanja većinom glasova smijenjen je dotadašnji predsednik Skupštine opštine Sokolac i na njegovu funkciju izabran je Erić.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

građanin

06.06.2017 14:02

Jesu li te odluke važeće?

ODGOVORITE
Name

Mile

06.06.2017 15:58

Ja sam BAJA i ja sam od cijele RS napravio sprdnju.Niko nas ne šljivi više ni dva posto,to odgovara meni i mojim tajkunima.Kradja do mile volje i niko ništa ne može.E to je moje djelo.

Name

Rajko

06.06.2017 16:23

Zivio Kemo, nas odbornik koji nam je ovo omogucio!

Name

Banja

06.06.2017 15:43

U Banja luci odluke jednoglasne. pa šta je tu nenormalno ?

ODGOVORITE