Зашто су дјевојчице увијек "татине принцезе"?

Иако се увек веровало да су родитељи много више емотивно везани за своју женску децу него мушку, чини се да је и заиста тако.

Здравље 06.06.2017 | 11:34
Зашто су дјевојчице увијек "татине принцезе"?
Наиме, ново америчко истраживање је показало да се очеви заиста другачије према ћеркама него према својим синовима. Научници су истраживали како мозак очева реагује према деци и да ли се свесно или несвесно понашају другачије.

Резултати су показали да су тате својим девојчицама девали више користећи аналитички говор, док су се са дечацима играли грубље.

Такође, очеви су добили задатак, да гледају фотографије деце са срећним, неутралним и тужним изразом лица док им доктори снимају мозак. Тате које имају мушку децу, емотивније су реаговали на фотографије дечака са неутралним изразом лица, док су очеви девојчица емотивност показали гледајући фотографије са њиховим срећним изразом.

"Ако дете плаче и тражи тату они који имају девојчице пре ће реаговати“, рекла је докторка Џенифер Маскаро.

С друге стране, очеви са синовима мање разговарају и обраћају пажњу на њихове емотивне потребе, па самим тим, мање и показују своје емоције, што изузетно може да утиче на емотивни развој детета.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар