Кривична пријава Цвјетиновићу

Другостепени орган при Министарству безбједности БиХ поново је одбио захтјев за приступ тајним подацима, који је предао помоћник директора УИОБиХ и суоптужени у Пандори Здравко Цвјетиновић.

Босна и Херцеговина 06.06.2017 | 08:04
Кривична пријава Цвјетиновићу
Другостепени орган при Министарству безбједности БиХ трећи је пут одбио захтјев за приступ тајним подацима, који је овом тијелу поднио Здравко Цвјетиновић, казао је за Ослобођење  министар Драган Мектић.

- Поднијећу кривичну пријаву против Цвјетиновића и тражити од Управе за индиректно опорезивање БиХ да га склоне са функције коју обнаша, истакао је Мектић.
Тако је помоћнику директора УИОБиХ и даље забрањен приступ тајним подацима, а на питање листа због чега инсистирање да управо Цвјетиновићу овај захтјев буде одобрен, из Управе нису одговорили.

- При надлежној комисији Савјета министара БиХ у току је поступак по жалби именованог лица и тренутно Управа за индиректно/неизравно опорезивање БиХ не располаже информацијама да ли је донесена одлука у предметном поступку. За ову информацију можете евентуално да се обратите другостепеном ограну при Министарству безбједности БиХ, одговор је који је лист добио из Службе за односе с јавношћу УИО.

Из УИОБиХ додају и да ће ова институција, “по окончању поступка по жалби и по добијању става надлежног органа, благовремено поступити сходно закону о заштити тајних података БиХ, који прецизно регулише предметну област”.

Помоћник директора Сектора за царине УИОБиХ Здравко Цвјетиновић, као што је познато, хапшен је у акцији Пандора, проведеној 2014. године. Сада већ суспендовани главни тужилац БиХ Горан Салиховић за ту је акцију казао како је припремана осам мјесеци и да је Пандора “велика ствар за Тужилаштво”.

Но, једна од највећих акција у борби против корупције и финансијског криминала у Босни и Херцеговини, у којој су биле ухапшене или стављене под надзор 54 особе, још није добила епилог.

Процеси на почетку

У 2014. су ухапшени помоћник директора Сектора за царине Здравко Цвјетиновић и бивши директор Управе за индиректно опорезивање Кемал Чаушевић, а група је осумњичена за кривична дјела организованог криминала, утаје пореза и прања новца.

Након хапшења, и данас актуелни директор УИОБиХ Миро Џакула је навео да је “најбитније да се у Управи ради на законит начин, али и да је Управа показала да је за сарадњу на свим нивоима власти”.

Осим њих, ухапшено је још тридесетак званичника царинских органа и Управе за индиректно опорезивање, као и још 20 особа.

Већ идуће године Цвјетиновић је враћен у Управу, као Џакулин помоћник, а одвојени судски процеси против “краља текстила” Анеса Садиковића, те Чаушевића и Цвјетиновића тек су на почетку.

Битно је напоменути и да је криминал процјењиван на двије милијарде марака, Тужилаштво БиХ “након опсежне истраге”, суспензије Салиховића и промјене неколико тужилаца на овом предмету, свело на штету од око два милиона марака. 

(Ослободјење)

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

06.06.2017 06:13

КАКО НАЗВАТИ ОВУ ДРЖАВУ: "ШТЕТА"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Жика живац

06.06.2017 06:46

Тачно, ова држава је штета за народ. Замисли, да је у периоду неколико претходних година, држава штета исплатила око 10 милиона марака на име тужби појединаца због незаконитог прислушкивања телефонских разговора, од стране обавјештајно-безбједносне службе и других полицијских агенција. Неће ме зачудити, да и Цвјетиновић, уз добре адвокате, временом наплати позамашну своту новца од штета државе. Сјетимо се ''процеса'' против г-дина Шаровића, г-дина Иванића итд. Јадна је држава, гдје министар безбједности јавно позива на нереде и уличну демократију.

Name

попара

06.06.2017 07:03

Видис по себи каква је дрзава,ста цекас,разгули,близу ти је матицна дрзава.

Name

ре ре Жика живац

06.06.2017 08:10

Ма ко је то доказао и успио наплатити штету за незаконито прислушкивање Муп-РС,Федералне полиције,СИПЕ итд? Коментаришеш неке поступке а уопште а немаш појма.

Name

ннн

06.06.2017 09:09

Мектиц је цовјек који стварно није компетентан да обавља функцију Министра!

Name

ре ннн

06.06.2017 10:47

Засто ннн упорно брани власт. Зна се са њима је у лоповлуку.

Name

Лист

07.06.2017 03:09

Па сто их висе не похапсе ????? Можда чекају да узму још два милиона.

Name

Пензионер

06.06.2017 06:31

Појела маца двије милијарде то мозе само у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

06.06.2017 11:40

Није појела маца него медо са насловне фотографије,

Name

Вајта

06.06.2017 07:03

Теско це бити Мектицу да се избори с овим криминалцем,сто је у царини ваљало тај је склонио. Дзакула је његов мали голуб писмоноса тако да за тајне податке и не мари бас много. Битно је да људе постене попут г.дина Филиповица који је показао спремност да указе на корупцију господина Цвјтиновица исти деградира и ставља на маргину у УИО. Толико о залбама и роковима.Могуцност рехабилитације ове слузбе заразене свим болестима је равна висестранацком систему у Сјеверној Кореји. Висе је теско повјеровати да да се њему и слицним мозе било ста. Каква дрзава такав јој и залбени рок предуг труо и траје годинама.Да ли је акција лист објављена? Ста и после ње се десавало с највисим званицницима из БИХ? Да ли је Здравков миљеник Милан падајуци у несвјест због пустања недозвољење робе на П.мосту миран? Наравно да јесте... Кога брига за покварену цоколаду битно је да је Милан Здравков. Њему ср неце ниста ни дисциплински нити било коме његовом јер су Здравкова војска за узимање пара.! На крају се ствара слика да цовјека треба замолити да оде с функције, или га обестетити каоКристијана Роналда када би прелазио у Подриње из Сепка из Реал Мадрида. Сви ми назалост имамо по једног Здравку на врату и око врата као камен прије скока у дубоку Дрину. Докада,ја.мислим заувијек. Јер све које је навукао око себе су исти,зато нека узимају и саком и капом . Ми мали падамо под исти кос са њима као да смо налик Драгицу и њему слицним. И ово је једино мјесто и хвала БН ст .постоји да неко мозе процитати иатину па макар и завезаних оцију. И ти подаци су бас показатељ колико су тајни. Са срецом Мектицу...!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

06.06.2017 08:15

Није то слуцај само са П. Мостом, на све прелазе и испоставе су они инсталирани и узимају паре од лопова и кријумцара (сверцера) али на залост и од постеног и неуког народа који долази у ову јадну "дрзаву".

Name

РС

06.06.2017 07:24

Е мој Дзакула, све законито и постено а све уцеснике Пандоре си вратио на посао па цак и унапредио да могу даље да узимају и доносе теби и осталима новац у врецама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лист

06.06.2017 08:50

Цигарете одузете у Херцеговини од стране старог скојовца Осмица биле су у власниству Хрватских генерала па нико није смио да их прими у царински магацин у Мостару. Ни моцни Дзакула тада није добио информацију благоврено да интервенисе. После тога опомену је добио цлан предсједниства зна се како с.пар метака.Да ли је исти Дзакула понистено рјесење о уносу страног капитала у износу од 11 милиона км Кинеског новца јесте. Исти је легализовао без да има профита за искупљење за дуван. Гдје ми зивимо. Управа је гнијездо корупције!!! Радован Дјуриц хара и носа паре у торби и рјесава проблеме. Каква је управа боље да је немамо. Кемо је мала маца за ове лопове.

Name

ДГС

06.06.2017 11:09

Хахахаха, питајте Рајица како пролази роба на Поповима он је одмах стигао на мјесто злочина да заташка криминал, а изиграва поштење . ЦИУ обори , попу позли, а Рајић лажира извјештаје . Организованост на нивоу !!!!!!

Name

Дгс

06.06.2017 12:00

Рајиц и Кулиц стите своје лопове из дгс-а. А наравно П.мост стите зивотима најјаци струцњаци за поврце док ови за теxтил ординирају на Сепку. Раца за играце!!

Name

ДГС

06.06.2017 12:15

Па цариник Ристо је задужен за финансирање свих унутрашњих контрола , командира и осталих који се продају за ситне паре.

Name

Дгс

06.06.2017 12:52

Зна Рајић и ко вози поврће и како пролазе надгробни споменици и мигранти , ал пара врти ......

Name

Имт

07.06.2017 10:41

Цаусевиц је мала маца какав је криминал у УИО од како су ови нови на целу.Ста је са фабриком цигарета гдје су масине одузете и које су нестале без трага ста је са нестанком 600.000 км са царинског терминала нс ГП Горица,ста је са пљацкама и нестанком на десетине хиљада кутијс цигарета у РЦ Мостат,ста је на стотине путницких возила у РЦ Мостар која су унистена.На десетине милиона је дрзава остецна а да никада нико није офговарао ссмо из разлога сто су подобни и добри послуснци.У УИО настрадају само они који немају заледјину и који знају да раде и спроводе закон.

Name

Имт

07.06.2017 10:41

Цаусевиц је мала маца какав је криминал у УИО од како су ови нови на целу.Ста је са фабриком цигарета гдје су масине одузете и које су нестале без трага ста је са нестанком 600.000 км са царинског терминала нс ГП Горица,ста је са пљацкама и нестанком на десетине хиљада кутијс цигарета у РЦ Мостат,ста је на стотине путницких возила у РЦ Мостар која су унистена.На десетине милиона је дрзава остецна а да никада нико није офговарао ссмо из разлога сто су подобни и добри послуснци.У УИО настрадају само они који немају заледјину и који знају да раде и спроводе закон.

Name

ДГС

07.06.2017 11:40

Зна Рајић и колико су пута прешла возила са чоколадом , ал цути ..........,

Name

Сос

07.06.2017 14:46

Па у УИО је на снази цист апартхејд, Дзакула највисе на националној основи проводи дисциплинске поступке, суспензије... разно разна казњавања. У РЦ Мостар гдје има криминала да треба писати цијели дан ниста се не подузима. Имате царинике којима се судило и који су осудјени или се нагодили са судом раде нормално и никада није водјен ни дисциплински поступак нити су били суспендовани, а сто је директор имао законску обавезу да то уради. Зато су у Мостару настрадали они који нису хтијели бити климоглавци, дупелизци и који су покусавали у овој криминогеној институцији радити по прописима.

Name

кнез

06.06.2017 10:22

Само удри Мектицу по овој банди! Ови сто те пљују су у страху или по налогу банде. УИО је легло лоповлука сваке врсте. А све под Цовицем и Дјакулом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спедитер

06.06.2017 10:30

Милан Пантиц са специјалном сколом и ходањем које не побијаја Дарвинову теорију рекетира све по спедицијама на Раци исти финансира Здравка. Срамота нек буде све у УиО. Па ми спедитери смо ти који су на удару. И он и остали као он би требали добити дозивотну забрану било ком податку сем када су задњи пут узели марку на муфте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предсједник

06.06.2017 11:23

Љепота,испуњава све услове за предсједника РС 2018, а и што неби, Додиков штићеник и миљеник. Стока! П.С Револуција је одузимање од лопова,дезертера и превараната. Биће то!

Name

Игњат

06.06.2017 11:29

Не рекетира Ферспед.

Name

Зора

06.06.2017 15:39

У УиО је тески криминал.Постављају се лопови и подобни на руководеца мјеста,а струцни и постени се малтретирају и сиканирају од таквих сефова.Најгоре стање откад постоји управа а све под патронатом Дзакуле и политике.

Name

Брчко

07.06.2017 03:16

Зоро у праву сте 100% . Бн ТВ нека објави како Џакула присиљава људе помоћу својих горила да се исцлане из синдиката .

Name

077

07.06.2017 19:05

Ова дрзава је са посебним потребама .Знаци треба јој тудја помоц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

077

07.06.2017 19:07

Ова дрзава је са посебним потребама .Знаци треба јој тудја помоц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спедитер

07.06.2017 19:38

Јел то Мићо Лујић поново се запослио као цариник сарадник у смјени код Драге Драгица ?

ОДГОВОРИТЕ