Ово је идеалан састав Премијер лиге БиХ...

Прва сезона Премијер лиге Босне и Херцеговине у новом формату ће остати упамћена и по првом избору најбољих једанаест фудбалера који су обиљежили сезону.

Фудбал 06.06.2017 | 10:15
Ово је идеалан састав Премијер лиге БиХ...
Избор најбољих 11 играча, под називом „Кристалних 11“, организовао је Синдикат професионалних фудбалера у БиХ. За идеални састав сезоне гласало је укупно 275 играча и тренера из Премијер лиге.

Најбољи голман Премијер лиге Босне и Херцеговине је Кенан Пирић чувар мреже Зрињског који је, уз Бојана Павловића из Сарајева, примио најмање голова. Пирић је добрим наступима заслужио и позив селектора А репрезнетације Босне и Херцеговине Мехмеда Баждаревића.

Одбраму предводе млади штопер Крупе Александар Вукотић и Слободан Јаковљевић, стуб одбране актуелног првака мостарског Зрињског.

Најбољи бочни играчи долазе из Сарајева, а ријеч је о Алмиру Бекићу и Душану Хоџићу.

Мјесто међу једанаест најбољих нашао је и један фудбалер Слободе. Ријеч је дефанзивном везном о Амеру Ордагићу који је уписао девет асистенција ове сезоне.

Фудбалер сарајевског Жељезничара Јован Благојевић такође је изабран међу „Кристалних 11“.

Мјесто у везном реду заслужено нашао је и фудбалер Зрињског Томислав Томић који је ове сезоне постигао пет погодака и уписао двије асистенције.

Већ годинама у самом врху бх. фудбала је везњак Сарајева Харис Дуљевић који се заслужено нашао и међу „Кристалних 11“. Ипак, према свему судећи овог сјајног фудбалера нећемо гледати наредне сезоне у Премијер лиги којем је истекао уговор с „бордо тимом“ и који ће срећу потражити ван граница наше земље.

Најбољи фудбалер Премијер лиге Босне и Херцеговине по избору Фудбалског савеза БиХ Мирослав Стевановић, такође се нашао у идеалном саставу.

У врху напада је Иван Лендрић из Жељезничара, који је уједно и најбољи стријелац Премијер лиге Босне и Херцеговине за сезону 2016/17.

Најбољим младим играчем проглашен је фудбалер Лука Менало из Широког Бријега који је постигао 14 голова у свим такмичењима ове сезоне.

Титулу најбољег тренера понио је стратег Сарајева Мехмед Јањош који је тим с Кошева преузео у незгодној позицији и на крају успио изборити учешће у Европи.

Ирфан Пељто је проглашен за најбољег судију првенства.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар