Ovo je idealan sastav Premijer lige BiH...

Prva sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine u novom formatu će ostati upamćena i po prvom izboru najboljih jedanaest fudbalera koji su obilježili sezonu.

Fudbal 06.06.2017 | 10:15
Ovo je idealan sastav Premijer lige BiH...
Izbor najboljih 11 igrača, pod nazivom „Kristalnih 11“, organizovao je Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH. Za idealni sastav sezone glasalo je ukupno 275 igrača i trenera iz Premijer lige.

Najbolji golman Premijer lige Bosne i Hercegovine je Kenan Pirić čuvar mreže Zrinjskog koji je, uz Bojana Pavlovića iz Sarajeva, primio najmanje golova. Pirić je dobrim nastupima zaslužio i poziv selektora A repreznetacije Bosne i Hercegovine Mehmeda Baždarevića.

Odbramu predvode mladi štoper Krupe Aleksandar Vukotić i Slobodan Jakovljević, stub odbrane aktuelnog prvaka mostarskog Zrinjskog.

Najbolji bočni igrači dolaze iz Sarajeva, a riječ je o Almiru Bekiću i Dušanu Hodžiću.

Mjesto među jedanaest najboljih našao je i jedan fudbaler Slobode. Riječ je defanzivnom veznom o Ameru Ordagiću koji je upisao devet asistencija ove sezone.

Fudbaler sarajevskog Željezničara Jovan Blagojević takođe je izabran među „Kristalnih 11“.

Mjesto u veznom redu zasluženo našao je i fudbaler Zrinjskog Tomislav Tomić koji je ove sezone postigao pet pogodaka i upisao dvije asistencije.

Već godinama u samom vrhu bh. fudbala je veznjak Sarajeva Haris Duljević koji se zasluženo našao i među „Kristalnih 11“. Ipak, prema svemu sudeći ovog sjajnog fudbalera nećemo gledati naredne sezone u Premijer ligi kojem je istekao ugovor s „bordo timom“ i koji će sreću potražiti van granica naše zemlje.

Najbolji fudbaler Premijer lige Bosne i Hercegovine po izboru Fudbalskog saveza BiH Miroslav Stevanović, takođe se našao u idealnom sastavu.

U vrhu napada je Ivan Lendrić iz Željezničara, koji je ujedno i najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2016/17.

Najboljim mladim igračem proglašen je fudbaler Luka Menalo iz Širokog Brijega koji je postigao 14 golova u svim takmičenjima ove sezone.

Titulu najboljeg trenera ponio je strateg Sarajeva Mehmed Janjoš koji je tim s Koševa preuzeo u nezgodnoj poziciji i na kraju uspio izboriti učešće u Evropi.

Irfan Peljto je proglašen za najboljeg sudiju prvenstva.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar