Растанак с Реалом, Пепе појачао ПСЖ!

Португалски штопер после десет година отишао из Реал Мадрида. Упркос честим спекулацијама да ће појачати Интер, отишао је у Француску.

Фудбал 07.06.2017 | 18:00
Растанак с Реалом, Пепе појачао ПСЖ!
"Марка" пише да је двогодишњи уговор који ће Португалац потписати вредан осам милиона евра.

Пепе је претходних недеља у више наврата рекао да ће до последњег тренутка чекати продужење уговора у мадридском клубу са којим је освајао и националне титуле, трофеје у Лиги шампиона и Купу Краља.

Уместо тога, није било договора због дужине уговора па ће Пепе уместо у Реалу, каријеру у позним играчким годинама наставити у ПСЖ. Португалац је према наводима страних медија имао уноснију финансијску понуду из Кине.

Договор о преласку склопљен је после финала Лиге шампиона, а уговор са Реалом, Пепеу истиче на крају јуна.

Он има 34 године и појачаће одбрану "Светаца" пред поход на Лигу шампиона, али и француско првенство. Парижани су ове године остали без титуле у Француској, а ове сезоне их је нападом засенио Монако.

После тачно 10 година, Пепе је завршио са Реал Мадридом! Следећа станица искусног штопера је Пари Сен Жермен. То су потврдили и Марка, и остали релевантни извори за фудбалску пијацу у Европи. Све је договорено, чека се само званична промоција. Уговор са Реалом му истиче 30. јуна после чега ће бити представљен у Паризу... 

Бразилац са португалским пасошем је изабрао спортске пре економских мотива, иако ће и у Пари Сен Жермену сасвим сигурно зарађивати велики новац. Могао је да иде у Кину код бившег тренера Мануела Пелегринија који га је желео у Хебеју. Могао је тамо да зарађује око 12.000.000 евра годишње, али је проценио да и даље може да игра фудбал на врхунском нивоу. И на тај начин да остане репрезентативац Португалије до одласка на Мондијал у Русији наредне године.

Имао је и понуду Интера који је желео да са његовим искуством ојача климаву одбрану. Чак су се били и договорили око двогодишње сарадње, али је Португалац на крају одбио Неразуре.

Помињала се чак могућност да се придружи Мурињу у Манчестер Јунајтеду, али је Посебниодабрао друге мете попут Линделофа, Кина, Ван Дајка и осталих млађих играча.

На крају је победио ПСЖ. Према неким ранијим информацијама, Свеци су Пепеу понудили 4.000.000 евра по сезони. Договорена је сарадња на две године и Пепе ће покушати да Французима донесе толико жељени трофеј Лиге шампиона. У Реалу их је освојио три, с тим што у овом последњем није учествовао на крају јер је због повреде ребара пропустио финиш сезоне.

Трансфер је договорен после финала Лиге шампиона у Кардифу када су се састали први човек француског клуба Насер Ал Келаифи и Пепеов менаџер Жорж Мендеш. Разговарало се и о могућим трансферима Хамеса Родригеза и Мбапеа на Парк принчева. 

Пепе је желео да остане у Реалу, али му Мадриђани нису понудили адекватан уговор. Перезму је нудио продужетак сарадње само на годину дана. Пепе није прихватио и као слободан играч се сели на Парк принчева. Такође, изгубио је место стартера поред Варана и Рамоса.

Реал сада остаје са тројицом штопера и треба очекивати неко појачање. Једно је сигурно Хесус Ваљехо, Реалово дете које је минуле сезоне блистало на позајмици у Ајнтрахту из Франкфурта и обезбедило повратну карту за Мадрид. Друго би могао да буде бразилски штопер Фелипе из Порта. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар