Rastanak s Realom, Pepe pojačao PSŽ!

Portugalski štoper posle deset godina otišao iz Real Madrida. Uprkos čestim spekulacijama da će pojačati Inter, otišao je u Francusku.

Fudbal 07.06.2017 | 18:00
Rastanak s Realom, Pepe pojačao PSŽ!
"Marka" piše da je dvogodišnji ugovor koji će Portugalac potpisati vredan osam miliona evra.

Pepe je prethodnih nedelja u više navrata rekao da će do poslednjeg trenutka čekati produženje ugovora u madridskom klubu sa kojim je osvajao i nacionalne titule, trofeje u Ligi šampiona i Kupu Kralja.

Umesto toga, nije bilo dogovora zbog dužine ugovora pa će Pepe umesto u Realu, karijeru u poznim igračkim godinama nastaviti u PSŽ. Portugalac je prema navodima stranih medija imao unosniju finansijsku ponudu iz Kine.

Dogovor o prelasku sklopljen je posle finala Lige šampiona, a ugovor sa Realom, Pepeu ističe na kraju juna.

On ima 34 godine i pojačaće odbranu "Svetaca" pred pohod na Ligu šampiona, ali i francusko prvenstvo. Parižani su ove godine ostali bez titule u Francuskoj, a ove sezone ih je napadom zasenio Monako.

Posle tačno 10 godina, Pepe je završio sa Real Madridom! Sledeća stanica iskusnog štopera je Pari Sen Žermen. To su potvrdili i Marka, i ostali relevantni izvori za fudbalsku pijacu u Evropi. Sve je dogovoreno, čeka se samo zvanična promocija. Ugovor sa Realom mu ističe 30. juna posle čega će biti predstavljen u Parizu... 

Brazilac sa portugalskim pasošem je izabrao sportske pre ekonomskih motiva, iako će i u Pari Sen Žermenu sasvim sigurno zarađivati veliki novac. Mogao je da ide u Kinu kod bivšeg trenera Manuela Pelegrinija koji ga je želeo u Hebeju. Mogao je tamo da zarađuje oko 12.000.000 evra godišnje, ali je procenio da i dalje može da igra fudbal na vrhunskom nivou. I na taj način da ostane reprezentativac Portugalije do odlaska na Mondijal u Rusiji naredne godine.

Imao je i ponudu Intera koji je želeo da sa njegovim iskustvom ojača klimavu odbranu. Čak su se bili i dogovorili oko dvogodišnje saradnje, ali je Portugalac na kraju odbio Nerazure.

Pominjala se čak mogućnost da se pridruži Murinju u Mančester Junajtedu, ali je Posebniodabrao druge mete poput Lindelofa, Kina, Van Dajka i ostalih mlađih igrača.

Na kraju je pobedio PSŽ. Prema nekim ranijim informacijama, Sveci su Pepeu ponudili 4.000.000 evra po sezoni. Dogovorena je saradnja na dve godine i Pepe će pokušati da Francuzima donese toliko željeni trofej Lige šampiona. U Realu ih je osvojio tri, s tim što u ovom poslednjem nije učestvovao na kraju jer je zbog povrede rebara propustio finiš sezone.

Transfer je dogovoren posle finala Lige šampiona u Kardifu kada su se sastali prvi čovek francuskog kluba Naser Al Kelaifi i Pepeov menadžer Žorž Mendeš. Razgovaralo se i o mogućim transferima Hamesa Rodrigeza i Mbapea na Park prinčeva. 

Pepe je želeo da ostane u Realu, ali mu Madriđani nisu ponudili adekvatan ugovor. Perezmu je nudio produžetak saradnje samo na godinu dana. Pepe nije prihvatio i kao slobodan igrač se seli na Park prinčeva. Takođe, izgubio je mesto startera pored Varana i Ramosa.

Real sada ostaje sa trojicom štopera i treba očekivati neko pojačanje. Jedno je sigurno Hesus Valjeho, Realovo dete koje je minule sezone blistalo na pozajmici u Ajntrahtu iz Frankfurta i obezbedilo povratnu kartu za Madrid. Drugo bi mogao da bude brazilski štoper Felipe iz Porta. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar