Манчини дао отказ капитену Зенита!

Манчини на два разбоја: Отпустио капитена после девет година! Португалац Дани напустио Зенит!

Фудбал 07.06.2017 | 16:00
Манчини дао отказ капитену Зенита!
Зенит мора да ради брзо. И Роберто Манчини ради брзо. Клуб је потврдио долазак Кристијана Нобое, а већ је објављен и растанак са Португалцем Данијем. Дугогодишњи капитен напустио је  Санкт Петербург после девет година успешне сарадње.

Данију је истекао уговор са Зенитом, а с обзиром да има 33 године и да су га у последње две сезоне мучиле повреде, овакав потез се може разумети. Поготово ако се има у виду да је офанзивни везни минуле сезоне одиграо само 14 утакмица. А опростио се на најлепши начин, поготомом против Локомотиве у последњем колу.

„Провео сам девет невероватних година у овом клубу, играо сам са љубављу и страшћу, поносно носећи овај дрес, вечито га натапајући знојем. Зато, поштујем одлуку клуба да са мном не настави сарадњу. Ово за мене није крај, већ почетак нове авантуре“, написао је на Инстаграм профилу Дани, очигледно заинтересован да још игра фудбал.

Подсетимо, њега је Зенит 2008. године купио од московског Динама за 30.000.000 евра. У међувремену је одиграо 256 утакмица, освојио три титуле, два Купа Русије, један Суперкуп Русије и 2008. Суперкуп Европе, кад је у Монаку тукао Манчестер јунајтед (2:1).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар