Mančini dao otkaz kapitenu Zenita!

Mančini na dva razboja: Otpustio kapitena posle devet godina! Portugalac Dani napustio Zenit!

Fudbal 07.06.2017 | 16:00
Mančini dao otkaz kapitenu Zenita!
Zenit mora da radi brzo. I Roberto Mančini radi brzo. Klub je potvrdio dolazak Kristijana Noboe, a već je objavljen i rastanak sa Portugalcem Danijem. Dugogodišnji kapiten napustio je  Sankt Peterburg posle devet godina uspešne saradnje.

Daniju je istekao ugovor sa Zenitom, a s obzirom da ima 33 godine i da su ga u poslednje dve sezone mučile povrede, ovakav potez se može razumeti. Pogotovo ako se ima u vidu da je ofanzivni vezni minule sezone odigrao samo 14 utakmica. A oprostio se na najlepši način, pogotomom protiv Lokomotive u poslednjem kolu.

„Proveo sam devet neverovatnih godina u ovom klubu, igrao sam sa ljubavlju i strašću, ponosno noseći ovaj dres, večito ga natapajući znojem. Zato, poštujem odluku kluba da sa mnom ne nastavi saradnju. Ovo za mene nije kraj, već početak nove avanture“, napisao je na Instagram profilu Dani, očigledno zainteresovan da još igra fudbal.

Podsetimo, njega je Zenit 2008. godine kupio od moskovskog Dinama za 30.000.000 evra. U međuvremenu je odigrao 256 utakmica, osvojio tri titule, dva Kupa Rusije, jedan Superkup Rusije i 2008. Superkup Evrope, kad je u Monaku tukao Mančester junajted (2:1).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar